Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу через допуск на них російських і білоруських спортсменів. Про бойкот оголосили ще 9 країн


22:2922.02.2023

Збірна України бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу серед жінок та чоловіків у 2023 році.

Про це повідомляють в Міністерстві молоді та спорту України з посиланням на коментар віцепрезидента федерації боксу України Олег Ільченко «Суспільне Спорт».

Причина бойкоту — допуск до змагань російських та білоруських спортсменів під їх прапорами. Відповідне рішення Міжнародна боксерська асоціація (IBA) ухвалила ще в жовтні 2022 року, коли зняла заборону на участь в змаганнях представників з цих країн.

«Відповідь наша чітка: наші спортсмени та представники федерації боксу України не виступають там, де будуть виступати представники країн-агресорів — це росія та білорусь», — повідомив Олег Ільченко.

Бойкот турнірів, крім України, оголосили ще дев’ять країн: США, Польща, Швейцарія, Нідерланди, Велика Британія, Ірландія, Чехія, Швеція та Канада.

Також віцепрезидент федерації боксу України заявив, що наша збірна бойкотуватиме і Олімпіаду-2024, якщо там будуть виступати боксери з росії чи білорусі.

Чемпіонат світу з боксу серед жінок відбудеться з 15 по 31 березні у індійському Нью-Делі. Чоловічу світову першість з 1 по 14 травня прийматиме Ташкент (Узбекистан).

Як повідомляло Інше ТВ, МОК залишив чинною дискваліфікацію росіян та білорусів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube