Помер король футболу Пеле


21:0929.12.2022

Бразильський король футболу Пеле, який виграв рекордні три чемпіонати світу і став однією з найбільш владних спортивних фігур минулого століття, помер у четвер. Йому було 82 роки.

Про це повідомляє AP

Пеле з 2021 року лікувався від раку товстої кишки. Останній місяць він був госпіталізований з численними недугами.

Його агент Джо Фрага підтвердив його смерть.

Широко відомий як один з найвидатніших футболістів, Пеле провів майже два десятиліття, зачаровуючи вболівальників і засліплюючи суперників як найрезультативніший бомбардир у складі бразильського клубу “Сантос” і національної збірної Бразилії.

Його грація, атлетизм та заворожуючі рухи зачаровували гравців та вболівальників. Він створив швидкий, плавний стиль, який революціонізував спорт – стиль, схожий на самбу, який уособлював елегантність його країни на полі.

Він підняв Бразилію до футбольних вершин і став світовим послом свого виду спорту в подорожі, яка почалася на вулицях штату Сан-Паулу, де він бив ногами по шкарпетці, набитій газетами або ганчірками.

У розмовах про найвидатніших футболістів світу поряд з Пеле згадують лише покійних Дієго Марадону, Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду.

Різні джерела, підраховуючи різні серії ігор, називають загальну кількість голів Пеле від 650 (матчі чемпіонату) до 1,281 (всі матчі вищої ліги, деякі з них проти команд нижчого рівня).

Нагадаємо, Пеле був ще живий, а золоту труну для нього вже приготували (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube