В Україні розширили категорію спортсменів, які зможуть виїжджати за кордон


20:1829.09.2022

Уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Як йдеться у постанові від 27 вересня 2022 року, під час воєнного стану дозволено виїзд за кордон на матчі спортсменам клубів, передає УНН.

У документі йдеться, що під час воєнного стану виїзд дозволено спортсменам, тренерів, яких включено до складу команд спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту.

Також це стосується осіб, що забезпечують організаційне, медичне, науково-методичне супроводження, які включені до складу команд спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту, спортивних суддів, арбітрів для участі у спортивних заходах, що проводяться за кордоном.

Підставою для виїзду спортивних команд є лист міністра молоді та спорту до Держприкордонслужби.

Наголошується, що спортсмени можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 днів, але не менше строку проведення спортивного заходу.

Термін перебування за кордоном може бути збільшений у разі, коли спортсмени після завершення спортивного заходу братимуть участь в іншому спортивному заході, згідно з листом міністра молоді та спорту.

Читайте: Миколаївська спортсменка Софія Черноморова здобула дві нагороди юніорського чемпіонату Європи серед глухих і обидві – золоті (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube