Ознак підготовки наступу з території  Білорусі або Придністров’я на кордоні немає – ДПСУ


21:5404.07.2022

 Українські прикордонники не фіксують ознак формування ударних угруповань військ задля наступу з території Білорусі, Придністров’я чи РФ.

Про це заявив на брифінгу 4 липня речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

 “Суттєвих змін в обстановці і характері діяльності збройних сил Республіки Білорусь ми наразі не відзначаємо. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Підрозділи Білорусі на ротаційній основі продовжують виконувати завдання із прикриття білорусько-української ділянки кордону в межах Брестської та Гомельської областей”, – уточнив він. 

На Придністровському сегменті кордону ситуація також не зазнала суттєвих змін. “Ми разом з іншими складовими сектору безпеки й оборони продовжуємо посилено нести службу… Триває вжиття заходів з недопущення провокацій у цьому напрямку”, – зазначив Демченко. 

Російська Федерація продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил у прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою демонстрації присутності і сковування дій ЗСУ. 

“Але, як і на кордоні з Білоруссю, ми не фіксуємо формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу на цьому напрямку. Водночас Росія не перестає обстрілювати територію Чернігівщини, і особливо Сумщини. Противник щодня відкриває вогонь із артилерії, мінометів, стрілецької зброї”, – наголосив речник ДПСУ. 

Також продовжуються випадки скидання вибухових пристроїв з безпілотників. 

Раніше повідомлялося, що в Білорусі продовжили військові навчання та розгорнули на кордоні з Україною сім батальйонів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube