Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО)


09:1102.07.2022

За чергову добу в Миколаївській області вогнеборці ліквідували 15 пожеж, чотири з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів.

Через потрапляння боєприпасів та їх уламків внаслідок бойових дій у м. Миколаєві виникла пожежа вантажного автомобіля Газель. Вогнеборці 4 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області ліквідували горіння на площі 10 кв. м.

Внаслідок обстрілу Миколаївського району загорівся склад, робоча вежа та суха трава. Оперативними діями чергового караулу 16 ДПРЧ вдалось приборкати горіння та ліквідувати пожежу загальною площею 3 700 кв. м.

В лісовому урочищі Галицинівської ТГ горіли хвойна підстилка та лісові насадження на площі 1 га. Причина — ворожі обстріли. Вогнеборцями Галицинівського загону місцевої пожежної охорони пожежу ліквідовано та не допущено поширення вогню на більшу площу.

Також через ворожий обстріл горіли суха трава та чагарники на відкритій території Галицинівської ТГ. За допомогою підручних засобів та подачі водяного пожежного ствола пожежу на площі 4,5 га ліквідовано.

Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО) 1
Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО) 7
Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО) 3
Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО) 8
Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО) 5
Після обстрілів на Миколаївщині горіли машина, ліс, склад (ФОТО) 9

Ще 11 пожеж не пов’язані із бойовими діями. Так, о 12:20 на пункт зв’язку 21 ДПРЧ сповістили про займання трансформаторної підстанції СТ “Сосновий бір” Новоодеської ТГ Миколаївського району. Черговим караулом підрозділу займання ліквідовано о 12:57 на площі 4 кв. м.

Через коротке замикання електромережі о 13:52 зайнялося в житловому будинку по вул. Кубинській мкр Балабанівка. Двома відділеннями 5 ДПРЧ пожежу дерев’яних балок перекриття ліквідовано о 14:31 на площі 60 кв. м та врятовано від знищення будинок.

Вогнеборці 14 ДПРЧ о 16:33 ліквідували пожежу господарчої споруди по вул. Річній с. Новокантакузівка Мостівської ТГ Вознесенського району. Площа склала 20 кв. м, причина наразі встановлюється. Внаслідок горіння вогнем знищено дерев’яні балки та 2 тони сіна. Оперативними діями чергового караулу врятовано поряд розташований житловий будинок та господарчу споруду.

О 17:25 ліквідовано пожежу на об’єкті у м. Миколаїв, яка виникла через аномальну спеку. За підвищеним номером виклику працювали вогнеборці 1, 2, 3, 4 ДПРЧ, чергова зміна оперативно-координаційного центру та аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. За допомогою пінної атаки пожежу площею 150 кв. м успішно ліквідовано в короткий термін. Постраждалих та травмованих немає.

Також зареєстровано сім пожеж в екосистемах області. Горіли суха трава, сміття, чагарники на відкритих територіях Баштанського (Софіївська ТГ – 2 пожежі), Вознесенського (Бузька, Олександрівська ТГ), Первомайського (Благодатненська, Первомайська ТГ), Миколаївського (Воскресенська ТГ) районів області. Загальна площа яку пройшов вогонь склала понад 14 га. Причинами займань було необережне поводження з вогнем. До гасіння залучались рятувальники 20, 12, 6, 16, 23 ДПРЧ та вогнеборці МПО “Олександрівка”. Для підвозу води залучались трактор з бочкою ФОП “Ярощук” та МАЗ АП “Благодатненський птахопром”.

Протягом 1 липня піротехніки відпрацювали 19 звернень, вилучили та знищили 2 боєприпаси. Загалом з початку війни відреаговано на 3434 виклики, вилучено 2906 вибухонебезпечних предметів.

1 липня пошукові роботи на місці трагедії в п’ятиповерховому житловому будинку Миколаєва, а також розбір конструктивних елементів зруйнованої будівлі куди вранці 29 червня влучила рашистська ракета, завершено. Підрозділами оперативно-рятувальної служби загалом з-під завалів деблоковано тіла 8 загиблих.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube