Наша авіація нанесла удари по скупченню ворожої сили і техніки в районі Снігурівки, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


05:0402.07.2022

Обстановка в нашій операційній зоні складна, але контрольована. Противник активізувався в тактиці нанесення авіаційних ударів, як прикриття облаштування відступних рубежів. Протягом дня по позиціях наших підрозділів, по острову Зміїному і просто по мирних жителях нанесено шість авіаційних ударів. Гелікоптерами, парно і групою, ворог відпрацьовував по Херсонщині та Миколаївщині, підсумувавши ввечері літаками-штурмовиками, але без наших втрат.

У відповідь наші авіатори парними нальотами завдали ударів по складам боєприпасів, опорному пункту та скупченню ворожої сили і техніки в районі Снігурівки, Благодатного, Ольгиного та Давидова Броду. Результати дорозвідуються. Але вже відомо, що ворожа армія вкоротилася на 27 рашистів, зенітно-ракетний комплекс «Тор», самохідну гаубицю «Мста-С», 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки.Також знищено 3 польові склади боєприпасів на Херсонщині.

В Херсонському і Скадовському районах ворог продовжував повітряну розвідку з виявлення позицій і намірів наших підрозділів. За що й був позбавлений двох безпілотних апаратів.

Парою винищувачів запалювальним боєприпасами рашисти намагалися випалити «залишки доброї волі», що лишилися по них на острові Зміїному у вигляді покинутої техніки. Вже знайома тактика «невлучання» і тут була продемонстрована в кількох варіантах.

Понадвечір ворожа авіація знов намагалася атакувати Одещину. Ракету Х-31, випущену з літака над морем, влучно знищено зенітним ракетним підрозділом.

Тим часом військова операція із зачищення Зміїного від вражин триває. Протягом дня за результатами дорозвідування виявлено і знищено реактивну систему залпового вогню «Град», ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1», 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки, автоцистерну та район укриття іншої техніки. Ознак присутності противника не виявлено.

2 ворожих ракетних корабля в північно-західній частини Чорного моря продовжують нести на бортах загрозу з понад півтора десятка крилатих ракет. Для вагомості до них додались 3 великих десантних кораблі. Не відчуваючи себе захищеними, тримають максимально безпечну дистанцію від українського узбережжя.

Ворог продовжує тактику загроз повітряних атак, як з моря, так і з неба, і суходолу, Не нехтуйте власною безпекою, швидко і правильно реагуйте на сигнали повітряних тривог. Інформацію сприймайте критично і розсудливо, не довіряйте фейкам і провокаціям, вірте в сили оборони.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube