Доба війни на Миколаївщині: Корабельний район обстріляли РСЗО «Смерч»


21:4030.06.2022

В місті були 3 повітряні тривоги. Станом на 30 червня, починаючи в ночі та кожного ранку тривають обстріли з боку військ Росії. У більшості сіл Бериславського та Каховського районів Херсонської області, а також в населених пунктах, які на кордоні із Миколаївщиною, в районі Снігурівки, практично знищений або пошкоджений кожен другий будинок, розбиті дороги, зірвані мости, заміновані пагорби та узбережжя річки Інгулець. На Південнобузькому напрямку окупанти продовжували обстріли в районах населених пунктів Трудолюбівка, Князівка, Веселий Кут, Червоний Яр, Кобзарці, Любомирівка, Посад-Покровське та Лупареве. Вели повітряну розвідку. Зафіксовано роботу засобів радіоелектронної боротьби поблизу Великої Олександрівки.

Корабельний район Миколаєва 30 червня окупанти обстріляли реактивними системами залпового вогню «Смерч» з забороненими касетними снарядами. Суттєвих руйнувань та постраждалих нема, але касети, розкидані на великій площі, несуть відтерміновану небезпеку.

На Миколаївщині вночі та зранку окупанти обстрілювали Широківську громаду. Зруйновано один житловий будинок, ще два пошкоджені. Потерпілих немає.

Під час пошукових робіт та розбору конструкцій п`ятиповерхівки,після влучання ракети 29.06, рятувальники виявили тіло жінки. Загиблою виявилася 21-річна дівчина, її знайшли на рівні між першим поверхом та підвалом. Таким чином, станом на зараз вже 7 загиблих та 6 постраждалих. Також з’ясовано, що від ударної хвилі та уламків ушкодження отримали ще сім житлових багатоповерхівок. В основному це вибиті вікна та зруйновані балкони.
Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 21 особа.Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів та отримують необхідну допомогу.Загалом станом на сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 285 громадян, які постраждали від атак окупантів на Миколаївську область. Ще 55 потерпілих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube