росія вивела у Чорне море 5 підводних човнів


11:1030.06.2022

Із Севастополя в море виведені п’ять підводних човнів із семи, що перебувають у складі Чорноморського флоту росії.

Про це повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, пише Радіо Свобода.

Так, у Південній бухті Севастополя стоять два підводні човни проєкту 636.3 «Варшав’янка» зі складу 4-ї окремої бригади підводних човнів. Субмарини пришвартовані до причалів на східному березі бухти.

У складі Чорноморського флоту росії – шість підводних човнів проєкту «Варшав’янка»: Б-261 «Новоросійськ», Б-237 «Ростов-на-Дону», Б-262 «Старий Оскол», Б-265 «Краснодар», Б-268 «Великий Новгород» і Б-271 «Колпіно».

Також у складі флоту є підводний човен «Алроса» проєкту 877В «Палтус». Як повідомляли Крим.Реалії, 28 червня цей підводний човен вийшов на ходові випробування після восьмирічного ремонту в 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту росії. Човен відійшов від заводського причалу в Кілен-бухті і, пройшовши бонову браму, вийшов на зовнішній рейд Севастополя.

Таким чином, у морі зараз перебувають п’ять із семи підводних човнів Чорноморського флоту рф, при цьому чотири – в стані готовності до ведення бойових дій, а один – на ходових випробуваннях.

Підводні човни проєкту «Варшав’янка» є носіями крилатих ракет типу «Калібр». Можливість нести цей вид ракет також здобула «Алроса» після проведеної модернізації.

Як повідомляло Інше ТВ, корабельне угруповання ворогу в Чорному морі не має змін складу за кількістю та спорядженістю ракетами. На двох ракетних кораблях 16 крилатих «Калібрів», 1 ВДК створює ілюзію імовірності десанту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube