На півдні авіація знищила гармати „Гіацинт-Б“ та «Мста-Б», – ОК “Південь”


05:5424.06.2022

Противник в нашій операційній зоні продовжує оборонні дії та контрбатарейну боротьбу. Наявними силами активних дій не вів, нових ударних угруповань не створював. Тактика ракетних ударів продовжується, як засіб бойового і психологічного тиску. Влучання ракет в такі соціальні об’єкти, як лікарня, дитяча спортивна школа й стадіон – це докази відчайдушної ворожої агонії. А влучне знищення ракет нашими силами ППО – красномовне підтвердження, на чиєму боці правда.

Українські партизани продовжують спротив на окупованих територіях. У такий спосіб, у Херсонській області вони ускладнюють функціонування окупаційної “влади”. А на Миколаївському напрямку ворог розвернув артилерійські підрозділи для вогневої підтримки дій своїх сил. Але задуми противника досить очевидні і отримують адекватну відповідь.

Нашою авіацією по ворожих позиціях нанесено за добу 5 ударів. Підтверджені втрати противника складають 44 рашисти, 2 152 мм гармати – „Гіацинт-Б“ та «Мста-Б», декілька одиниць броньованої та автомобільної техніки.

В північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання ворога намагається підтримувати сприятливий для своїх сил оперативний режим. Але несприятливі штормові погодні умови змушують їх час від часу укриватися в пунктах базування. На стійкість до морської хвороби випробовуються екіпажі 4 ракетних та 3 великих десантних кораблів.

Загроза ракетного удару з моря залишається досить високою, але не виключає удари і з тимчасово окупованих територій і Криму, і Херсонщини, як і застосування стратегічної авіації.

Штормова погода нагадує також про можливу активізацію дрейфу морських мін. Інформаційні «міни» продовжує підкладати у суспільний простір рашистська пропаганда: на фоні надходження збройної допомоги від іноземних партнерів, широкого та насиченого її висвітлення світовими засобами масової інформації, вкидуються меседжі про військовий тиск на свободу слова в Україні та заплановані демонстраційні теракти для створення картинки іменитим західним ЗМІ, яких набито змушують під «загрозою бойовиків-азовців» поширювати інформацію про штучно створені теракти, як про справжні дії рашистів.

Тож, пам’ятайте і зважайте на небезпеку, що міститься в прибережних водах та на узбережжі всього південного регіону. Не нехтуйте правилами дій при повітряних тривогах, попередженнями та заборонами, які в першу чергу спрямовані на збереження ваших життів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube