На Зміїному влучили у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1», – ОК “Південь” (ВІДЕО)


05:3523.06.2022

Ситуація в операційній зоні на Миколаївсько-Херсонському напрямку складна, але контрольована. Противник продовжує ведення бойових дій в контрбатарейній тактиці на рубежах оборони. Гелікоптером нанесено удар по наших позиціях, але під нашим вогнем у відповідь Ка-52 хутко ретирувався.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Протягом доби ворог також здійснив три ракетних удари по південним регіонам. Масований ракетний удар з 7 ракет типу «Онікс» стався по Миколаєву. Вражено виробничу та соціальну інфраструктуру міста. Внаслідок влучань в кількох районах обласного центру виникли пожежі. Горіла суха трава та ємності із соняшниковою олією. Масштабну пожежу на площі понад 300 кв. м ліквідовано. За уточненими даними загинула одна та поранено дві цивільні особи.

Двічі ворог атакував і Одещину. Обидві ракети знищено над морем підрозділами протиповітряної оборони.

Триває військова операція з ураження сил та засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1».

В цілому, за добу в ході виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань в нашій операційній зоні забезпечено виключення із лав ворожої армії 20 рашистів, виведення із ладу безповоротно:

самохідну гаубицю «Мста-С»,

23 мм зенітну установку,

тягач,

4 одиниці автомобільної техніки,

2 склади боєприпасів на Херсонщині.

Остаточні ворожі втрати дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту наразі складає 5 ракетних та 3 великих десантних кораблі. Посилення шторму змусило провести певну рокировку сил, але суті завдання і сили загрози це не міняє. Також підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя.

Ворожа пропаганда продовжує інформаційні вкиди про осередки нацизму в Будинках культури, театрах та освітніх установах Одещини. Не поступайтеся інформаційним атакам, не нехтуйте заходами безпеки, дотримуйтесь алгоритму і правил дій при повітряній тривозі. Не піддавайтесь паніці, будьте пильними і свідомими: про підозрілі предмети, людей чи дії повідомляйте компетентні органи, про дії наших сил оборони не поширюйте інформацію, аби не нашкодити. Пам’ятайте, справжні захисники боронять Україну не заради слави, а заради майбутнього.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube