Їдьте на підконтрольну Україні територію – Міністр реінтеграції звернулася до вчителів та батьків школярів


15:5802.06.2022

Вчителям не слід співпрацювати з окупантами, а батькам слід зробити все, щоб вивезти дітей на підконтрольну Україні територію.

Такі рекомендації на своїй сторінці у Фейсбук дала міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає Інше ТВ.

Ірина Верещук застерігає вчителів від співпраці з окупантами. Окрім юридичних проблем, «Україна буде воювати за свої землі, тому тимчасово окуповані території можуть бути зоною бойових дій». Але є ще один момент:

«Зараз опускається залізна завіса між цивілізацією та дикістю. Багато мешканців на тимчасово окупованих територіях зараз вирішують для себе, з якої сторони паркана вони хочуть опинитись: з цієї, або з тієї. Те, куди у вересні підуть вчитися діти, може буквально визначити долю і дітей, і батьків.

Щодо педагогів, особливо молодих, то неправильне рішення зараз може назавжди зруйнувати професійне життя. Тому звертаюсь до педагогів навчальних закладів всіх рівнів на тимчасово окупованих територіях:

Не працюйте на окупантів. Просто переїдьте на підконтрольну Уряду України територію. Робота тут вам знайдеться. Якщо будете працювати на окупантів, юридичної відповідальності, можливо, ви уникнете. Але вашу кар’єру педагога на цьому буде завершено».

Також Верещук закликає батьків зробити все, аби діти опинилися на підконтрольній Україні території.

«Не ведіть дітей вчитись в окупантські навчальні заклади. Переїжджайте на підконтрольну територію. Знаю, що важко. Розумію, без свого житла, без роботи, без друзів дуже важко. Але майбутнє тут з нами, а не там з ними. Трішки терпіння, і все налагодиться. Переживемо і це. Діти потім будуть вдячні», – написала вона.

Їдьте на підконтрольну Україні територію - Міністр реінтеграції звернулася до вчителів та батьків школярів 1
Їдьте на підконтрольну Україні територію - Міністр реінтеграції звернулася до вчителів та батьків школярів 3

Як повідомляло Інше ТВ, У Херсоні вчителі шкіл відмовились співпрацювати з окупантами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube