Не дивлячись на вторгнення: У Миколаївському національному українському драмтеатрі триває підготовка нових вистав (ФОТО)


13:1027.05.2022

Навіть в умовах повномасштабної війни та не у повному складі колектив Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії підготував три нові вистави.

Також триває робота щодо виготовлення костюмів та декорацій до вистав.

Про те, як працює театр під час вторгнення, розповів його директор-художній керівник Микола Берсон, інформують у пресслужбі Миколаївської ОВА.

«Те, що ми можемо робити в театрі, – продовжуємо. Починаючи з поточного ремонту, який робимо, не зважаючи на всі обставини й обстріли. Також продовжуємо виготовляти декорації й костюми. За останні 2,5 місяці ми підготували три нових вистави – «Чи є життя після весілля?», «Давай задамо їм жару», «Провінційні анекдоти». До того ж триває робота над бенефісом заслужених артистів», – сказав Микола Берсон.

Як він зазначив, станом на 24 лютого було продано квитки на два місяці вперед, готувалися цікаві вистави, та було багато планів.

«Ми повинні були грати цікаві вистави. Взагалі було багато планів, але як і в кожної людини, як і у всій державі, якісь плани змінилися. Але все одно ми продовжували працювати. Я знаю, що глядачі вже скучили за нами та навіть телефонують й кажуть, що в їх тривожних валізах є квитки в театр, які придбали до війни», – повідомив директор-художній керівник театру.

Також Микола Берсон додав, що незабаром співробітники підуть у невелику відпустку і потім почнуть працювати над великою роботою «Тартюф» Мольєра, а потім, влітку, ще одна робота – «Труффальдіно із Бергамо».

«Ми робимо свою справу, те, що можливо, і якомога краще. Щоб, коли прийшов час, могли радувати свого глядача», – запевнив він.

За словами Миколи Берсона, на сьогодні однією з головних функцій мистецтва є розважальна.

«Мені здається, в такий час треба людям дати щось світле та хороше, заспокоювати їх. Це як ліки. Тому ми й готуємо зараз репертуар на сцену – ліричний, дуже цікавий, розважальний. Треба дарувати зараз усмішку та надію», – пояснив директор-художній керівник театру.

Крім того, він поділився планами на наступну виставу, сценарій для якої написано з подій, які сьогодні відбуваються в країні.

«Є п’єса, яку ми дуже хочемо поставити. Може потрібен якийсь час, а може і зараз будемо робити. П’єса називається «Старший брат». Це два персонажі – молодший і старший брат. На жаль, старший загинув на війні, а менший буде вести з ним уявний діалог. Так, це драматичний твір, але з надією. Вже є ті, хто претендує на роль виконавців. Один з них наразі в теробороні, а другий займається волонтерством. Хлопці повернуться, і ми будемо робити виставу», – розповів Микола Берсон.

Як повідомляло Інше ТВ, художники Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії причепурили пам’ятник Святому Миколаю до Дня вишиванки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube