СБУ ліквідувала схему незаконного експорту державного лісу через підсанкційні компанії Фірташа


14:4125.05.2022

На Кіровоградщині СБУ виявила зловмисників, які незаконно переправляли за кордон оптові партії державної деревини цінних порід. Поставки продукції здійснювали за штучно заниженими цінами на підконтрольні іноземні фірми Дмитра Фірташа, який перебуває під санкціями РНБО.

Про це повідомляє ЛБ.

Таким чином, держбюджет недоотримував десятки млн гривень, які осідали на тіньових рахунках ділків.

Працівники СБУ встановили, що до організації протиправної діяльності причетне керівництво одного з державних підприємств лісового господарства у Кіровоградській області. Посадовці налагодили злочинний механізм одержання грошей на продажі за кордон пиломатеріалів з висококласних порід дубу.

Для реалізації оборудки, чиновники уклали договори з афілійованою комерційною структурою, яка зареєстрована в одній з європейських країн і входить до сфери управління підсанкційних компаній.

Згідно підписаних документів, представники держпідприємства постачали іноземній стороні лісопродукцію в промислових об’ємах за штучно заниженими цінами. Для цього, вносили недостовірні відомості щодо кількості та якості сировини, яку вивозили з території лісгоспу.

За попередніми даними, одержану “різницю”, учасники схеми виводили у тінь через підконтрольні фірми.

В ході слідчо-оперативних дій, співробітники СБУ задокументували факти незаконного збуту лісових ресурсів та встановила організаторів оборудки.

Наразі керівнику держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Читайте: Медведчук розповів подробиці у справах виведення з держвласності нафтопроводу і закупівлі вугілля в «Л/ДНР» за участю Порошенка, — СБУ (ВІДЕО).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube