ВООЗ попередила про можливість поширення холери в окупованому Маріуполі


08:3118.05.2022

Всесвітня організація охорони здоров’я розпочала підготовку до боротьби з холерою та іншими інфекційними захворюваннями, які можуть поширитись на тимчасово окупованих територіях України.

Зокрема, мова йде про Маріуполь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова менеджера ВООЗ з питань інцидентів в Україні Доріт Ніцан.

За її словами, від неурядових організацій надійшла інформація, що у Маріуполі на вулицях болото й каналізаційна вода змішується з питною.

“Це загрожує збільшенням можливості поширення різних захворювань, зокрема холери. Ми готуємо протихолерні комплекти, вакцини та тісно співпрацюємо з неурядовими організаціями, щоби підтримувати людей на окупованих територіях”, – повідомила Ніцан.

Водночас вона зазначила, що під час перебування у Запоріжжі та Дніпрі ВООЗ забезпечила лікарні наборами первинної медичної допомоги. За словами представника ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, один такий набір дає змогу лікувати 1000 людей протягом трьох місяців.

Як повідомляло Інше ТВ, у ГУР Міноборони повідомляли, що, ймовірно, наприкінці травня – початку червня керівництво рФ може вдатись до провокацій у прикордонних з Україною районах, звинувативши Україну у «застосуванні біологічної зброї».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube