Цивільний аеропорт у Бєлгороді росіяни використовують з військовою метою – «СХЕМИ» (ФОТО)


22:3817.05.2022

Армія РФ використовує міжнародний аеропорт міста Бєлгород (РФ), який раніше обслуговував тільки цивільні рейси, з військовою метою.

Супутник зафіксував розміщення на його території авіації та військової техніки. Знімки є у розпорядженні журналістів «Схем» (Радіо Свобода), які разом з військовим аналітиком їх проаналізували.

Planet Labs зафіксував 14 травня на території цивільного аеропорту 8 гелікоптерів та декілька автівок. На прохання журналістів військовий експерт проаналізував супутниковий знімок і ідентифікував модифікацію гелікоптерів, як Мі-8. Це багатоцільові моделі радянської розробки, що можуть використовуватись як для військово-транспортних завдань, так і для бойових.

Поряд зі злітною смугою, де розташовані гелікоптери, також знаходяться палатки. За словами експерта в них може перебувати особовий склад або зберігатись бойові комплекти чи паливо.

В східній частині аеропорту на супутникових знімках можна помітити сліди від проїзду автомобільної техніки. Експерт пояснює, що так їздити, найімовірніше, можуть саме військові – для оперативності. Частина території поблизу – розкопана.

Російські військові можуть використовувати цивільний аеропорт для того, щоб евакуювати поранених та загиблих з зони бойових дій, або в якості перевалочного пункту для дозаправки бортів – припускає член правління «Українського мілітарного центру» Юрій Збанацький.

«В РФ достатньо військових аеродромів поблизу кордону, тому особливої потреби перекидати бойові літаки та гелікоптери саме в цивільні аеропорти, мабуть, немає. Але загалом росіяни можуть їх (цивільні аеропорти, – ред.) використовувати в військових цілях, зокрема, здійснювати прийом транспортних літаків і вертольотів для підвезення військових вантажів та особового складу, термінової медичної евакуації поранених», – розповів Юрій Збанацький.

Згідно з повідомленням Федерального агентства повітряного транспорту РФ, наразі всі рейси в аеропорту Бєлгорода та у низці інших аеропортів центральної та південної частини Росії «обмежені» – через воєнні дії, які в РФ називають«спеціальною військовою операцією».

У відомстві запланували субсидії на 1,5 млрд рублів для 11 аеропортів, що простоюють з початку повномасштабного вторгнення в Росії в Україну 24 лютого.

Як повідомляло Інше ТВ,  “Виходили швидко-швидко і випадково в Білгородську область забрели”. Підрозділ «ЛНР» утік із Харківщини, тепер з ними розбираються (АУДІО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube