Використання росією гіперзвукової зброї не мало значного впливу на хід війни в Україні – Пентагон


07:0412.05.2022

Пентагон детально аналізує кожне використання росіянами гіперзвукової зброї в Україні. І за оцінкою американських військових, кілька запусків таких ракет в Україні не мали значного впливу на хід війни.

Про це заявив Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час розгляду оборонного бюджету у Комітеті з асигнувань Палати представників США, пише «Голос Америки».

“Росіяни кілька разів запускали гіперзвукові ракети. Очевидно, визначальною характеристикою цих ракет є їхня швидкість. Ми детально проаналізували кожен їхній запуск, який вони зробили. Ці специфічні деталі можемо обговорити на закритому слуханні. Але, крім швидкості цієї зброї, з точки зору її впливу на певну ціль, ми не бачимо дійсно значущого ефекту, який б вплинув на хід війни, враховуючи використання невеликої кількості гіперзвукової зброї, які застосовували росіяни”, – сказав Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Генерал Міллі також додав, що росіяни вперше застосували цей вид зброї в бойових умовах.

“Наскільки мені відомо, це вперше, коли росіяни використовували гіперзвукові ракети у ситуації бою”, – зазначив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Міністр оборони США Ллойд Остін на слуханнях додав, що за оцінкою Пентагону, використання росіянами гіперзвукової зброї в Україні не значить, що Кремль готовий до ядерного удару.

“Я б не сказав, що тому, що Путін використовує гіперзвукову зброю, це може підштовхнути його до використання ядерної зброї. Він використовував гіперзвукову зброю кілька тижнів тому. Думаю, він намагається створити певний ефект, використовуючи цю зброю”, – зазначив Ллойд Остін, міністр оборони США.

“Як ви вже казали, вона рухається з великою швидкістю, її дуже важко збити. Але це не змінює хід війни. У нього (в Путіна) є вибір, він може розпочати кібер-атаки, він може застосувати хімічну зброю, речі, до яких зараз всі приглядаються, чи піде він на ці рішення, але я не думаю, що це його підштовхне використати ядерну зброю”, – додав глава Пентагону.

Як повідомляло Інше ТВ,  у березні у Росії похвалилися, що вдруге вдарили гіперзвуковим «Кинджалом» — по Миколаївській області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube