В Генштабі відповіли на закиди в соцмережах щодо розмінування Чонгару


22:4925.04.2022

Майже з початку широкомасштабного вторгнення у соцмережах обговорюється питання, чому міст на Чонгарі не було підірвано, висловлюються припущення, що за кілька днів до вторгнення його розмінували, що дозволило ворогу швидко окупувати Херсонську область.

Сьогодні, 25 квітня, у Генеральному штабу ЗСУ дали відповідь на це питання, передає Інше ТВ.

«Що стосується чуток щодо начебто «незамінування» Чонгару, повідомляємо. Міст було заміновано, але нам протистояли переважаючі у 15 разів сили противника.

Усі висновки щодо правомірності прийнятих рішень під час бойових дій будуть зроблені у встановлений законом спосіб після їх завершення.

Позиція у нас проста. Герої повинні отримувати нагороди. Окупанти та їх посіпаки – сидіти за ґратами. А поки продовжуємо працювати на перемогу…

Разом переможемо!», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

В Генштабі відповіли на закиди в соцмережах щодо розмінування Чонгару 1
В Генштабі відповіли на закиди в соцмережах щодо розмінування Чонгару 3

Позицію Генерального штабу підтримало і Міністерство оборони України.

“Перше і головне. Міністерство оборони України підтримує позицію Генерального Штабу Збройних Сил України. Оцінювання будь-яких окремих бойових епізодів, обстановки та рішень, які приймалися під час бойових дій, буде після перемоги.

Друге. Закиди на кшталт ситуації з начебто «розмінуванням» Чонгару не відповідають дійсності.

Третє. Вважаємо неприпустимим поширення чуток та домислів. Особливо тих, що набули ознак організованої кампанії з метою дискредитації командування та Збройних Сил України в цілому! Це дії в інтересах ворога.

Ми показали всьому світові, що ми єдині. Завдяки цій єдності ворог отримує безпрецедентну відсіч! Зараз усі сили мають бути спрямовані саме на боротьбу із російськими окупантами, на звільнення нашої землі від загарбників і порятунок наших людей. Наша сила – в єдності! І перемога – за нами! Вірте у ЗСУ! Слава Україні!”, – йдеться в оприлюдненій заяві МО України.

Як повідомляло Інше ТВ, На Херсонщині ворог наказав жителям Великої Олександрівки залишити населений пункт до 28 квітня – зведення Генштабу з фронтів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube