58 дітей-сиріт більше місяця ховаються у підвалі церкви у Херсоні – Денісова просить допомогти їх евакуювати у безпечне місце


18:2325.04.2022

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до усіх причетних та небайдужих у зв’язку із необхідністю термінової евакуації вихованців будинку дитини міста Херсона на безпечну територію України.

Про це передає Інше ТВ з посиланням на фейсбук-сторінку омбудсмена.

«58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, більше місяця переховуються у підвалі місцевої церкви. З них 10 дітей у віці від 4 місяців до 1 року, решта – молодше 4 років, в тому числі діти з інвалідністю, які потребують спеціального догляду та лікування.

Ми знайшли безпечне місце перебування для цих дітей в регіоні України, в якому не ведуться активні бойові дії. Там вихованцям будинку дитини буде надаватись вся необхідна допомога, лікування та догляд.

Я прошу усіх, хто може надати сприяння у переведенні цих дітей до безпечного регіону України, не залишатися осторонь та здійснити всі залежні від вас заходи для відкриття та роботи гуманітарного коридору, щоб малеча нарешті опинилася у безпеці», – йдеться у заяві Денісової.

Як повідомляло Інше ТВ, Як евакуювали миколаївських сиріт з пастки в Антонівці — розповіді учасників



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube