Замкомандиру полку «Азов»: окупанти не дотримали слова – евакуація цивільних з «Азовсталі» не відбулася через постійні бомбардування (ВІДЕО)


21:1620.04.2022

Як повідомляло Інше ТВ, зранку міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що на сьогодні попередньо домовились про гуманітарний коридор з Маріуполя для мирних жителів.

Однак окупанти не дотримали слова – евакуація мирних жителів, які знаходяться у підвалах «Азовсталі», не відбулася через постійні бомбардування.

Про це йдеться у заяві заступника командира полку “Азов” капітана Святослава Паламара, друга Калини, з приводу евакуації цивільного населення та військового гарнізону з міста Маріуполь, передає Інше ТВ.

– Ворог не припиняє спроб взяти штурмом територію «Азовсталі» , ситуація важка, подекуди критична. За підтримки танків, бронетехніки та піхоти, артилерійських обстрілів, ракетних ударів ворог намагається прорватися. Оборонці міста мужньо захищаються. Характерним є те, що їхня техніка – з маркуванням буквой «V». Це саме ті злочинці, які вчиняли злочини проти цивільного населення на київському напрямку. Я вважаю, що таким чином путін хоче замести сліди та ліквідувати цих ублюдків, які творили страшні звірства з нашими громадянами на північному напрямку. Щодо цивільних, які знаходяться на «Азовсталі»: вони не мають можливості покинути своїх підвалів, вони бояться, оскільки постійні обстріли, попри заяви військ російської федерації про дотримання режиму «тиші», не здійснилися – ворог продовжує обстріли, безпечно покинути територію «Азовсталі» нашим цивільним громадянам поки що немає можливості. Тому я закликаю до дотримання своїх гарантій, і лише таким чином та за підтримки третьої сторони цивільні вийдуть з заводу. Ми їх не тримаємо, ми просимо їх випустити. Біль того, ми просимо створити належні умови для виходу цивільних з першого дня війни, щоб наші діти, наші жінки покинули територію Маріуполя, який практично весь уже знищений, – сказав Святослав Паламар.

Щодо виходу з території «Азовсталі» українських військових, то вони це готові робити. Але є умови:

– Ми спілкувалися сьогодні з Михайлом Подоляком і Давидом Арахамія, які заявляють, що вони готові приїхати на переговори в місто Маріуполь з Мединським та Слуцьким щодо евакуації військового гарнізону, який тут залишився. Ми готові евакуюватися за підтримки третьої сторони з міста Маріуполь зі своєю стрілецькою зброєю для того, щоб врятувати особовий склад, ввірений нам, щоб евакуювати наших поранених та забрати тіла загиблих і поховати їх з почестями на території, непідконтрольній російській федерації. Ми хочемо закликати весь цивілізований світ долучитися до гарантій безпеки. Також я наголошую на тому, що умови російської федерації щодо здачі зброї та здачі в полон наших захисників ми не підтримуємо. Ми закликаємо до того, щоб позбирати тіла загиблих, щоб цивільні могли спокійно вийти з території «Азовсталі», припинити бомбардування і не на словах, а на ділі ввести режим «тиші», – сказав Святослав Паламар.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube