42 країни підтримали розслідування Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинів росіян в Україні


12:0028.03.2022

42 країни вже подали заяви і підтримали розслідування Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинів російських військ.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська, інформує Мінюст, передає Інше ТВ.

«В разі визнання Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів російських військ причетні до них можуть бути затримані в будь-якій країні, яка визнає юрисдикцію цього суду. Всі особи, які вчинили злочини проти людяності та геноцид, є потенційно особами, щодо яких вже ведеться розслідування, тому що 42 країни вже подали заяви і підтримали таке розслідування МКС. Ті особи, яких суд визнає винними, зрештою отримають покарання у вигляді, наприклад, тривалого позбавлення волі.

Мені складно уявити цивілізовану європейську країну, яка б не затримала і не передала МКС якогось воєнного злочинця, наприклад, політичного чи військового керівника з Росії. Такий вирок буде означати, що дипломатичний паспорт, скоріш за все, росіянам не допоможе, вони будуть ув’язнені на території будь-якої європейської або іншої країни, яка визнає юрисдикцію МКС, передані в Гаагу і отримають ув’язнення. Тобто це такий серйозний ризик, якого росіяни, очевидно, дуже бояться», – цитують у Мінюсті Дениса Малюську.

Як повідомляло Інше ТВ, Франція виділить 500 мільйонів євро на розслідування військових злочинів рашистів в Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube