Мінфін заперечує, що коштів на виплату 500 грн. усім вакцінованим «бустером» не вистачить, – «Кошти для цього є»


11:4701.02.2022

Як повідомляло Інше ТВ, міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю ЕП заявив, що грошей на виплату 500 грн громадянам, які зроблять бустерну дозу вакцини від COVID-19, у бюджеті поки що не вистачає.

Сьогодні, 1 лютого, Мінфін назвав повідомлення в ЗМІ про нестачу коштів маніпуляцією і таким, що не відопвідає дійсності.

Про це повідомляє Інше ТВ з посиланням на фейсбук-сторінку Міністерства фінансів України.

«У бюджеті-2022 достатньо коштів для виплати 500 грн усім вакцинованим бустером!

На програму «Є-підтримка» у держбюджеті на 2022 рік закладено 3 млрд грн. Цих коштів достатньо для виплати 500 грн громадянам, які вакцинувалися третьою бустреною дозою і зробили заявку на отримання коштів.

Так, розповсюджена у деяких ЗМІ інформація про нестачу коштів для виплат за програмою «Є-підтримка» є маніпуляцією та не відповідає дійсності!

Зараз коштів у державному бюджеті достатньо для таких виплат і їх отримають абсолютно всі, хто отримав третю бустерну дозу та має відповідний сертифікат у мобільному застосунку «Дія».

У разі потреби у випадку більшої кількості заявок Міністерство фінансів буде ініціювати зміни до Держбюжету-2022. Кошти для цього є.

У разі потреби і більшої кількості заявок Міністерство фінансів буде ініціювати зміни до Держбюжету-2022. Кошти для цього є. Тільки за січень 2022 року виконання бюджету становить +9 млрд грн.», – йдеться у повідомленні Мінфіну.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube