На Миколаївщині близько 7 тисяч осіб буде вакциновано на першому етапі


12:3103.02.2021

Протягом першого періоду імунізації в Миколаївській області буде вакциновано близько 7 тисяч осіб:  

3 874 працівники медичного персоналу (42 працівники мобільних бригад з вакцинації, 2971 медичний працівник (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють в ЗОЗ, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, 861 працівник екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв); 

1289 працівників та 1615 осіб, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку); 

162 працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19. 

Про це сьогодні, 02 лютого, на онлайн-брифінгу зазначив Олег Бабін заступник начальника управління – начальник відділу надання медичної допомоги матерям та дітям управління охорони здоров’я облдержадміністрації.  

Вакцинація буде проходити в 5 етапів. Перший відбудеться в лютому. 

Олег Бабін повідомив, що на першому етапі вакцинацію будуть здійснювати мобільні бригади. Вони виїжджатимуть в організовані колективи. Надалі – в спеціалізованих пунктах щеплень.

Враховуючи, що кожна вакцина має певні особливості введення, при надходженні її в область медики отримують вичерпний інструктаж щодо використання. 

Велику увагу приділено питанню зберігання вакцини. В Миколаївській області вже проведено аудит наявного холодильного обладнання. Всю сировину централізовано отримуватиме Миколаївська Обласна база спеціального медичного постачання. Відповідно до типу вакцини та особливості умов її зберігання здійснюватиметься подальший розподіл. 

Здійснення масової вакцинації населення допоможе припинити поширення COVID-19 в Україні, зменшить тягар смертей та ускладнень для здоров’я, пов’язаних із COVID-19.

Відповідно до «Дорожньої карти із впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках», затвердженої Міністерством охорони здоров’я України, Миколаївською областю надано потребу щодо вакцинації на першому етапі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube