2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО)


18:3031.12.2020

Цей рік для всіх був у чомусь складний, у чомусь несправедливий. Підготувавши цю підбірку фотографій, визнаних кращими у різних категоріях та за різними версіями, хочемо ще раз нагадати, що у 2020-му були не лише епідемія, лондауни і проблеми. Нехай він запам’ятається вам різним.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 1

Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT‘Вихід’ на ринг британця Тайсона Ф’юрі перед боєм за титул чемпіона світу за версією WBC у важкій вазі на Гарден-Арені в Лас-Вегасі, США, 22 лютого.

Вибори США, рух Black live matters

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 3

Фото: Doug Mills/The New York Times Президент CША Дональд Трамп під час передвиборної кампанії в Мілуокі, за два дні до офіційного початку процесу імпічменту, 14 січня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 5

Фото: John Minchillo/Associated Press Демонстранти біля охопленого вогнем ресторану швидкого харчування на четвертий день протестів після вбивства Джорджа Флойда, Міннеаполіс, США, 29 травня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 7

Фото: Lawrence Bryant/ReutersМарк і Патрісія Макклоскі наставили зброю на натовп протестувальників із руху Black Life Matters, що наблизилися до їхнього будинку, Сент-Луїс, США, 28 червня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 9

Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZOФотографія Бреонні Тейлор, яку вбили у власній квартирі співробітники поліції Луїсвілля, спроєктована на статую генерала Конфедерації Роберта Е. Лі на Монумент-авеню в Ричмонді, штат Вірджинія, США, 6 липня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 11

Фото: Doug Mills/The New York Times Президент Трамп повертається з Лондондеррі, штат Нью-Йорк, після зустрічі з виборцями на базу в Міссісіпі, 28 серпня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 13

Фото: Anna Moneymaker Президент Дональд Трамп знімає маску, повернувшись на роботу в Білий дім після госпіталізації з COVID-19, Вашингтон, 5 жовтня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 15

Фото: Erin Schaff/The New York Times Джозеф Байден і Камала Гарріс виступили зі зверненнями до нації як обраний президент і віцепрезидент. Вілмінгтон, штат Делавер, США , 7 листопада. 

Коронавірус

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 17

Фото: Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty ImagesЛітній чоловік знепритомнів біля лікарні під час спалаху коронавірусу в місті Ухань, Китай, 30 січня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 19

Фото: Getty Images Порожні вулиці Уханя, 3 лютого. Щоб стримати спалах коронавірусу, уряд Китаю закрив місто на в’їзд-виїзд і заборонив рух громадського транспорту і приватних автомобілів.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 21

Фото: Chinatopix, via Associated Press Працівник у конференц-центрі, перетвореному на тимчасову лікарню для хворих на коронавірус, Ухань, Китай, 4 лютого.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 23

Фото: Fabio Bucciarelli / The New York TimesЛікарі невідкладної допомоги обстежують хворого на коронавірус Клаудіо Травеллі вдома, Сенате Сотто, Італія, 15 березня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 25

Фото: Victor Moriyama / The New York Times Мешканці будинку Копан зібралися біля своїх вікон на знак протесту проти реакції на пандемію СОVID-19 президента Бразилії Жаїра Болсонаро, який назвав коронавірус ‘фантазією’, Сан-Паулу, Бразилія, 18 березня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 27

Фото: Laetitia Vancon / The New York Times Порожня станція метро в перші дні пандемії в Мюнхені, 21 березня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 29

Фото: Atul Loke /The New York Times Муніципальний працівник дезінфікує овочевий ринок у Мумбаї, Індія, 26 березня, на другий день національного локдауну, оголошеного прем’єр-міністром Нарендрою Моді для боротьби зі спалахом коронавірусу.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 31

Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEKСоліст Чеського національного балету Патрік Голечек репетирує вдома під час загальнонаціонального карантину, Прага, Чеська Республіка, 1 квітня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 33

Фото: Victor Moriyama for The New York Times Родичі прощаються з померлим від ускладнень перебігу Covid-19 на кладовищі Віла Формоза, Сан-Паулу, Бразилія, 7 квітня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 35

Фото: Victor J. Blue /The New York Times Пацієнтка з Covid-19 Пресві Андерсон уперше бачить свою новонароджену дитину на моніторі в прямому ефірі з неонатальним відділенням у Бруклінській лікарні, Нью-Йорк, 9 квітня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 37

Фото: EPA-EFE/VICKIE FLORES99-річний британський ветеран, капітан Том Мур закінчує соте коло по своєму саду, Бедфордшир, Великобританія, 16 квітня. Капітан Том Мур зібрав понад 12 мільйонів британських фунтів для британської Національної служби охорони здоров’я (NHS) на боротьбу з пандемією.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 39

Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQМедсестра Мелінда з відділення інтенсивної терапії, де лікують хворих на COVID-19, у лікарні Брюсселя, Бельгія, 24 квітня, поряд напис на стіні: “Щаслива медсестра”.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 41

Фото: Hilary Swift for The New York Times Люди відпочивають на свіжому повітрі, зберігаючи соціальну дистанцію, у спеціально розмічених колах на траві у парку Доміно, Бруклін, штат Нью-Йорк, 15 травня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 43

Фото: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKOМедсестри доглядають за новонародженими в готелі в Києві, 16 травня. 51 немовля, народжене від сурогатних матерів в українській клініці BioTexCom, очікувало своїх батьків, які не могли дістатися в Україну через закриття кордонів під час пандемії COVID-19. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 45

Фото: Al Bello/Getty Images Олівія Грант обіймає свою бабусю Мері Грейс Сілео через клейонку вперше після оголошення карантину у штаті через пандемію коронавірусу, Ванта, Нью-Йорк, 24 травня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 47

Фото: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICHВідвідувачі аквапарку ‘Країна мрій’ спекотного дня відпочивають, не дотримуючись жодних правил соціальної дистанції, Мінськ, 27 червня. ‘Країну мрій’ вважають одним з найбільших аквапарків просто неба у Європі.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 49

Фото: Tamir Kalifa for The New York Times Авто в черзі до мобільного центру тестування на COVID-19, Остін, Техас, 2 липня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 51

Фото: Simbarashe Cha Модельєр Крістіан Сіріано показав весняну колекцію 2021 року у своєму будинку в Коннектикуті, Вестпорт, США, 17 вересня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 53

Фото: Damon Winter/The New York Times У мобільному пункті тестування на коронавірус, Тампа, Флорида, США, 14 жовтня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 55

Фото: Ash Adams for The New York TimesЛілліан Фостер і Тіган Глідден фотографуються із Сантою, котрий сидить за пластиковою загородкою, Анкоридж, США, 4 грудня. Цього року Санті можна не вдягати маску, але дітям не дозволять посидіти на його колінах, як це заведено.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 57

Фото: Dmitry Kostyukov Картина італійського художника Леонардо да Вінчі ‘Мона Ліза’ в Луврі, Париж, 4 грудня. Закритий на карантин із кінця жовтня музей відчинили 16 грудня.

Війна, конфлікти.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 59

Фото: EPA-EFE/MURTAJA LATEEFУчасник протесту демонструє гільзи від куль, випущених офіцерами іракських сил безпеки під час антиурядового страйку в Багдаді, Ірак, 19 січня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 61

Фото: Jim Huylebroek Діти йдуть повз бойовиків ‘Талібану’ у контрольованому ними районі, Лагман, Афганістан, 13 березня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 63

Фото: Ricardo Moraes/ReutersУдова чоловіка, якого застрелили під час протистояння поліції та наркогрупи, Ріо-де-Жанейро, 27 серпня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 65

Фото: EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMIDЧотирирічний хлопчик Монтазер під час перерви на роботі, Кабул, Афганістан, 2 вересня. Разом з іншими дітьми він допомагає виготовляти цеглу в печі на околиці Кабула.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 67

Фото: Yauhen Yerchak/European Pressphoto Agency, via Shutterstock Прихильниці лідера білоруської опозиції Марії Колесникової збилися докупи, захищаючи одна одну від затримання міліцією під час одного з маршів непокори в Мінську, 8 вересня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 69

Фото: Petros Giannakouris/Associated PressМігранти втікають від пожежі в таборі біженців ‘Морія’: вогонь залишив без даху над головою 12 тисяч осіб, у тому числі 4 тисячі дітей, о. Лесбос, Греція, 9 вересня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 71

Фото: Adam Dean for The New York Times Протестувальник штовхає офіцерів після того, як поліція розсіяла натовп водяними гарматами та застосувала газ під час антиурядових протестів у Бангкоку, Таїланд, 16 жовтня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 73

Фото: Ivor Prickett for The New York Times Жінка оплакує брата, який загинув у результаті ракетного удару, Барда, Азербайджан, 28 жовтня.

Зміна клімату, приводні лиха, катастрофи.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 75

Фото: EPA-EFE/KIM LUDBROOKОдна із сотень загиблих риб на дамбі Нквеба, яка є основною для забезпечення водою міста Храфф-Рейнет, Південна Африка, 2 січня . Місцеві жителі кажуть, що не пам’ятають, коли востаннє йшов дощ, і вважають останню посуху найгіршою за тисячу років.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 77

Фото: Matthew Abbott /The New York TimesВиснажений дикий кінь у лісі штату Баго після чи не найжахливішого в історії Австралії сезону пожеж, 10 січня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 79

Фото: Ezra Acayan/Getty Images Чоловік змиває з машини попіл, який осів після виверження вулкана Таал, у місті Талісай, Філіппіни.12 січня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 81

Фото: EPA-EFE/DAI KUROKAWAФермер Теофілус Мвендва біжить крізь рій саранчі, щоб відігнати її від врожаю, округ Кітуї, Кенія, 24 січня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 83

Фото: EPA-EFE/LAVANDEIRA JRДим від лісової пожежі здіймається поряд із туристичним пляжем у Порто-до-Сон, Ла-Корунья, північ Іспанії, 21 липня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 85

Фото: Diego Ibarra Sánchez for The New York Timе Один із сотень тисяч людей, які залишилися без даху над головою в результаті вибуху в міському порту, спить просто неба, Бейрут, Ліван, 7 серпня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 87

Фото: EPA/UPGКорабель лежить на боці через пошкодження після вибуху в порту Бейрута, Ліван, 8 серпня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 89

Фото: EPA/UPGКорови на даху стайні після повені, спричиненої сильними зливами в регіоні, провінція Південна Чолла, Південна Корея, 9 серпня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 91

Фото: Meridith Kohut Масштабні лісові пожежі на західному узбережжі випалили понад 17 кв. км земель. Азуса, Каліфорнія, США, 13 серпня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 93

Фото: Noah Berger/Associated Press Вогонь, який стрімко поширився завдяки сильному вітру, за добу випалив схил пагорба площею майже 230 000 акрів біля мосту через озеро Орвілл, Каліфорнія, 9 вересня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 95

Фото: EPA-EFE/ROGERIO FLORENTINOВетеринар допомагає коаті з опіками, котра постраждала від лісових пожеж, Поконе, штат Мату-Гросу, Бразилія, 13 вересня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 97

Фото: EPA-EFE/ORLANDO BARRIAВолонтер дивиться на купу пластикових відходів у морі і на пляжі Фуерте-Сан-Гіл у Санто-Домінго, Домініканська Республіка, 19 вересня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 99

Фото: EPA-EFE/KYLE GRILLOTОлень у пошуках їжі у спустошеному вогнем ареалі, Пірблоссом, Каліфорнія, США, 20 вересня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 101

Фото: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKIРятувальники надають допомогу вцілілій після обвалу житлового будинку на околицях Мумбаї, Індія, 21 вересня. 

Природа

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 103

Фото: EPA-EFE/ZSOLT CZEGLEDIДорога між вкритими інеєм деревами поблизу Дебрецена, Угорщина, 16 січня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 105

Фото: Armando Franca/Associated Press Бразилійка Мая Габейра, перша професійна серфінгістка, на найбільшій хвилі, яку коли-небудь підкорила жінка і яку подолали учасники змагань зимового сезону 2019-20, Назаре, Португалія, 11 лютого.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 107

Фото: EPAСтрауси в садах палацу Алворада, Бразиліа, 2 червня. 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 109

Фото: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRITКрокодил щойно вилупився в зоопарку в Шрірачі, Таїланд, 12 червня. Зоопарк скасував плату за вхід на деякий час, намагаючись збільшити кількість відвідувачів, а згодом і свої доходи через фінансові втрати після обмежень через коронавірус.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 111

Фото: EPA-EFE/HAYOUNG JEONТюлень у басейні зоопарку Берліна, Німеччина, 8 липня.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 113

Фото: Bernat Armangue/Associated Press Ралі Дакар у 2020 році вперше провели в Азії, на території Саудівської Аравії.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 115

Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENTКомета NEOWISE після заходу сонця над Національним парком ‘Джошуа’, Каліфорнія, США, 19 липня 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 117

Фото: EPA/UPGБагатоповерхівки-«джунгі» в місті Ченду, Китай, 15 вересня. У Ченду створили експериментальні багатоповерхівки з «вертикальним лісом» на кожному балконі. Розпродати житло в них так і не вдалося, а доглянуті садочки перетворилися на справжні джунглі, в яких орудують комарі.

Фіналісти конкурсу Natіonal Geographic 

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 119

Фото: Weimin ChuРибальське селище Упернавік, Гренландія.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 121

Фото: Jassen TodorovАерофото міжнародного аеропорту Сан-Франциско.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 123

Фото: Sandipani ChattopadhyayЛюди моляться на вулиці Дакки, Бангладеш, під час щорічної молитви Бішви Ійтема. Мільйони мусульман виходять на Тонгі, головну вулицю Дакки, усі наземні перевезення та пішохідний рух на цей час зупиняють.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 125

Фото: Junhui FangБуддійська академія Ларунг Гар, розташована на висоті 4 000 метрів у провінції Сичуань на заході Китаю. Заснована 1980 року в безлюдній долині, сьогодні Ларунг нараховує близько 40000 монахів і студентів і вважається впливовим центром досліджень буддизму у світі.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 127

Фото: Тamara BlazquezБілоголовий гриф в небі Національного парку Monfrague в Іспанії.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 129

Фото: Scott PortelliСутінковий дельфін у водах поблизу узбережжя Нової Зеландії.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 131

Фото: Jonas SchaferСтадо козлів перетинає хребет над озером Брієнц у Бернському Оберланді, Швейцарія.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 133

Фото: Stas Bartnikas Аерофото річки Колорадо.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 135

Фото: Yoshiki FujiwaraАктори готуються до вечірньої вистави в місті Лічен, Китай.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 137

Фото: Huafeng LiБудні в громадському парку Гонконгу.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 139

Фото: Jose Antonio Zamora Вершники стрибають через багаття під час церемонії очищення тварин на свято Святого Антонія в Іспанії, провінція Авіла.

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 141

Фото: Navin VatsaХлопчик і тисячі чайок зустрічають світанок на березі річки Ямуна в Делі, Індія

2020-й у кращих фотографіях року (ФОТО) 143

Фото: Leо Kwok Танець Вогняного Дракона під час святкування Фестивалю ліхтарів, Мейчжоу, Китай.

Джерело: lb.ua



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube