Станом на 06 жовтня у Миколаївській області зареєстровано 4145 підтверджених випадків COVID-19


17:5006.10.2020

Сьогодні, під час онлайн-брифінгу головний спеціаліст відділу надання лікувально-профілактичної допомоги населенню управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Федоренко розповіла про стан епідемічної ситуації з коронавірусної інфекції COVID-19 у Миколаївській області.

Галина Федоренко повідомила, що станом на 06.10.2020 у Миколаївській області зареєстровано 4145 підтверджених випадків COVID-19, за минулу добу – 222 позитивних результати, з них 177 у мешканців міста Миколаєва.

За її словами ці показники ростуть кожного дня через те, що жителі Миколаївської області не дотримуються карантинних вимог, тобто не носять маски у людних місцях, не дотримуються соціальної дистанції та особистої гігієни.

«Розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби, від 10.09.2020 № 83, визначено 10 закладів охорони здоров’я Миколаївської області для лікування пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 або з підозрою на COVID-19 у кількості 892 ліжка», – нагадала Галина Федоренко. 

Крім того, вона зазначила, що у закладах охорони здоров’я області зарезервовано додатково на випадок росту захворюваності на COVID-19 ще 30 % ліжкового фонду для лікування хворих на COVID-19  та  з підозрою на COVID-19.

Головний спеціаліст відділу надання лікувально-профілактичної допомоги населенню управління охорони здоров’я облдержадміністрації поінформувала про те, що всього з початку ускладнення епідситуації на COVID-19 до закладів / підприємств охорони здоров’я Миколаївської області за медичною допомогою звернулося 6962 особи з підозрою на COVID-19. За весь період госпіталізовано 1280 особи, 5682 особам призначено амбулаторне лікування в умовах самоізоляції. 

Галина Федоренко повідомила, що 28936 осіб пройшли лабораторне обстеження на COVID-19 методом ПЛР та у 4145 осіб виявлено підтверджений позитивний результат захворювання на COVID-19.

У тому числі позитивних у осіб з підозрою на COVID-19 – 2186, з пневмоніями та ГРВІ різних етіології – 603, з контактних осіб – 616, осіб, яких направлено на планову госпіталізацію – 78, осіб, яких обстежено за власним бажанням з профілактичною метою або для зняття з самоізоляції – 662.

Вона розповіла, що за минулу добу до ЗОЗ звернулось 229 осіб з підозрою на COVID-19, з яких 18 госпіталізовано до закладів охорони здоров’я, а 211 особам призначено амбулаторне лікування. 

Галина Федорова зауважила, що станом на 06 жовтня, у 240 медичних працівника підтверджено COVID-19 методом, одужало – 135.

Вона зазначила, що в Миколаївській забезпеченість обладнанням лікарень становить 86 %, засобами індивідуального захисту область забезпечена майже на 70 %, в той час, коли по Україні на 69 % і забезпеченість медичним персоналом в області складає майже 78 %.

Наприкінці брифінгу Галина Федорова звернула увагу на те, що від сумлінності кожної людини залежить ситуація з поширення коронавірусної хвороби. «Треба відповідально ставитися до карантинних обмежень для захисту себе та оточуючих, користуватися засобами індивідуального захисту, дотримуватися особистої гігієни, дотримуватись соціальної дистанції та уникати місць масової скупченості людей. При підвищення температури та проявах симптомів гострої респіраторної хвороби негайно звертатися за телефоном до сімейного лікаря. Пам’ятайте,  що Ваше здоров’я насамперед у ваших руках, бережіть себе і будьте здорові», – наголосила вона.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube