Звернення Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича до громади (ВІДЕО)


20:1917.03.2020

Шановні містяни!

Ми часто нехтуємо зовнішніми загрозами, вважаючи їх неважливими, далекими і нереальним. Але в сьогоднішній ситуації, з поширенням коронавірусу в світі, таке скептичне ставлення до власного здоров’я є вкрай недоречним. Сьогодні біда постукала і в наш дім. Внаслідок зараження коронавірусом в Україні вже є один летальний випадок і декілька зареєстрованих випадків зараження.

Уряд України оголосив загальнонаціональний карантин, діями якого:

* зупинено навчальний процес і заборонені масові зібрання;

* введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень;

* заклади громадського харчування, торгівельні центри та інші розважальні заклади повинні тимчасово припинити свою діяльність.

Це той самий момент, який вимагає нашої максимальної зосередженості і прискіпливого виконання всіх інструкцій. Розуміючи серйозність ситуації, міська влада моїм розпорядженням і рішенням комісії ТЕБ і НС обмежує роботу всіх громадських закладів Миколаєва, які підпадають під рішення Кабінету Міністрів. Працювати будуть тільки аптеки, магазини продуктів і побутової хімії.

Крім того, рішенням комісії ТЕБ і НС складається план необхідних дій по недопущенню поширення коронавірусу в місті. Зараз міська та обласна влада вживає всіх необхідних заходів, щоб забезпечити першу невідкладну допомогу тим жителям, в яких виникла підозра на захворювання.

Вже облаштована Госпітальна база в обласній інфекційній лікарні. В якості запасного місця для карантину ми підготували бокси в першій міській лікарні. У повній готовності необхідне для надання допомоги медичне обладнання.

Ми забезпечили медичних працівників всіма засобами індивідуального захисту. Розпочато профілактичні заходи в пасажирському транспорті та інших громадських місцях. Місцеві органи влади продовжують координувати свої дії з міністерством охорони здоров’я та іншими державними інститутами.

У минулому році в рамках моєї ініціативи і за підтримки депутатів міськради Миколаїв придбав 16 нових апаратів штучної вентиляції легенів. Деяких з них в Україні всього кілька одиниць. Завдяки цьому сьогодні наше місто в набагато вигіднішому становищі, ніж багато інших міст України, які не можуть придбати апарати ШВЛ через затримку виробництва і поставок.

У разі потреби місто обов’язково надасть все необхідне обладнання обласній інфекційній лікарні. Але для того, щоб уникнути можливого поширення хвороби, нам потрібна і ваша допомога. Перш за все, я прошу вас уникати місць великого скупчення людей, по можливості не виходити з дому.

У разі появи реальних ознак коронавірусу – самоізолюватися вдома та повідомити про це свого сімейного лікаря. В цьому випадку краще довірити своє здоров’я фахівцям, а не власній інтуїції.

Окремо хочу звернутися до підприємців Миколаєва, чий бізнес побудований на споживчих послугах, таких, як заклади громадського харчування, торгові центри, кінотеатри і так далі. Я сподіваюся на вашу свідомість і що ви не будете діяти всупереч загальному плану з профілактики захворювання.

Зараз найбільш виграшна ситуація для бізнесу – це недопущення поширення коронавірусу в місті. Чим швидше ми впораємося з цією проблемою, тим швидше повернемося до звичайного ритму життя. Всіх миколаївців, які повертаються з-за кордону, прошу проходити належним чином контроль і відповідально ставитися не тільки до свого, але й до здоров’я оточуючих.

Спільно з обласною владою ми координуємо всі дії, аби забезпечити санітарний контроль і надати необхідну допомогу. Як би це абсурдно не звучало, але зараз наша згуртованість полягає у максимальній самоізоляції. Ми просто зобов’язані зберігати спокій, не панікувати і виконувати інструкції, які надають профільні органи влади. Я вірю, що кожен з нас з розумінням поставиться до цих тимчасових складнощів. Також я закликаю припинити всякого роду політичні спекуляції на коронавірусі – сьогодні це схоже на мародерство.

Незалежно від поглядів і ставлення один до одного, ми – одна сім’я. І ми повинні скласти цей черговий іспит долі для нормального і спокійного життя в подальшому!

Бажаю всім вам міцного здоров’я!

Як повідомляло Інше ТВ, С завтрашнего дня в Николаеве общественный транспорт должен перевозить не более 10 пассажиров в одном транспортном средстве



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube