Миколаївщина успішно впроваджує проект із протидії та захисту від домашнього насильства


19:2603.10.2019

На сьогодні Миколаївщина стала однією із перших в Україні щодо опрацювання та оцінки потреб громади області у розвитку мережі спеціалізованих послуг для осіб, що постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на регіональному та місцевому рівнях. Про це повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі, повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«Наша область є пілотною у розвитку мережі спеціалізованих послуг для осіб, що постраждали від домашнього насильства, і я дякую департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації за старанну, комплексну роботу у вирішенні проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні. Це, в першу чергу, як протидія насильства, так і соціально-психологічна допомога потерпілим від домашнього насильства», – підкреслив Олександр Трайтлі.

Як пояснив заступник голови ОДА, вже упродовж двох років, із вересня 2017-го, у Миколаївській області реалізується проект Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, спрямований на посилення системи запобігання та протидії насильству щодо жінок. Крім цього робота йде і на забезпечення послуг постраждалим від насильства.

Зараз за підтримки #UNFPAUkraine на Миколаївщині діють три мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які виявляють і надають екстрену та планову допомогу постраждалим від гендерно-зумовленого та домашнього насильства. Нижче – їх контактні телефони.

І – Миколаївська обласна мобільна бригада (095)-807-18-02 та за стаціонарним телефоном (0512) 37-64-24; 37-64-88 (з 08:00 до 17:00) – діє на території Баштанського, Березанського, Вітовського, Снігурівського районів.

ІІ – Миколаївська міська мобільна бригада (095) 807-18-41 – діє на території міста Миколаїв.

ІІІ – Первомайська міська мобільна бригада (095) 807-17-62, що діє на території міста Первомайська, Первомайського та Арбузинського районів.

До складу мобільної бригади входять соціальні працівники та психолог, які допомагають людям у складних життєвих обставинах через насильство. Це може бути фахова консультація телефоном, виїзд у спеціально організованому транспорті до місця проживання/перебування постраждалих осіб, або ж у пункті стаціонарного прийому.

Читайте:



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube