Миколаївців кличуть на День відкритих дверей у обласну універсальну наукову бібліотеку


10:1028.09.2019

30 вересня Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека (вул. Московська, 9) запрошує на День відкритих дверей.

У цей день гості та користувачі бібліотеки о 13.00 зможуть долучитися до Дня періодичних видань «Найцікавіше з періодики». Під час історичного екскурсу «Історія створення газети та журналу» на усіх, хто любить відкривати для себе нове, буде чекати захоплююча подорож до витоків друкованої періодичної продукції. Гості заходу познайомляться як з сучасними періодичними виданнями, так і з рідкісними часописами минулих століть, що є гордістю нашої бібліотеки.

Віртуальна подорож «Найвідоміші відкриття світу», що розпочнеться о 14.00, надасть можливість усім, хто бажає, дізнатися про наукові відкриття, що змінили світ до невпізнання, й ознайомитися з найцікавішими винаходами українців за період незалежності України.

О 14.00 учасники краєзнавчої експедиції «Силуети міста» поринуть у захоплюючі історії про архітектурні пам’ятки Миколаєва, побачать унікальні історичні світлини та відео, розгадають краєзнавчі таємниці й розшифрують послання від засновників нашого міста.

Також о 14.00 відбудеться  компетентна думка «Читацькі вподобання великих людей» – захід, під час якого присутні дізнаються про те, як ставилися до книги і читання у різні часи, про твори, що вплинули на життя та творчість видатних особистостей минулого, познайомляться зі щирими зізнаннями щодо улюбленої літератури і читацькими одкровеннями сучасних знаменитостей. Учасники заходу познайомляться з останніми дослідженнями учених щодо користі читання та дізнаються, чому варто проміняти серіал на книжку. Крім того, увазі присутніх буде запропонована виставка «І знову класика з полиць іде до нас…», де експонуватимуться найвідоміші художні твори.

Питання щодо особливості сучасної української літератури, її значущості для українців будуть розглядатися під час читацької конференції  «Нові імена у сучасній українській літературі», що розпочнеться о 15.00. Присутні познайомляться з творчістю письменників, які внесли свіжу хвилю в літературний процес нашої країни та дізнаються про широту діапазону жанрів українського літературного простору, переглядаючи книжкову виставку «Сузір’я сучасних українських письменників».

О 15.00 у Регіональному тренінговому центрі відбудеться тренінг «Цифрова незалежність та приватність on-line», учасники якого обговорять актуальні питання щодоз безпеки, правил поведінки у всесвітній мережі Інтернет та прав людини в Інтернет-просторі.

Гості Інформаційно-ресурсного центру міжнародного партнерства о 16.00 візьмуть участь у грі-вікторині «Навколо США за 60 хвилин», під час якого учасники дізнаються цікавої інформації про Америку, розвинуть та закріплять свої знання про країну, згадають історичні дати.

На вечорі прем’єр «Нові імена в прозі: Миколаївський край», що розпочнеться також о 16.00, відвідувачі ознайомляться й дізнаються більше про творчість, вподобання й секрети майстерності учасників Клубу Анонімних Авторів. «Скринька історій Миколаєва» – таку назву має перша збірка членів клубу з оповіданнями, замальовками та есе про наше місто. Гості матимуть змогу поспілкуватися з неординарними особистостями, а найактивніші отримають у подарунок книгу.

Також на гостей цього вечора о 16.00 чекає презентація виставки «Миколаїв – місто митців», що складається з монографій, нотних та поетичних збірок, альбомів, учбових посібників, що були подаровані бібліотеці читачами відділу документів з питань культури і мистецтв. Гості ознайомляться з надзвичайно цікавою літературою, поспілкуються з авторами книг та разом з науковцями і митцями обговорять одне з актуальних напрямків досліджень та мистецьких пошуків – взаємодію різних жанрів мистецтва. У презентації візьмуть участь: кандидат мистецтвознавства, композитор  О.М. Таганов, поет А.Г. Суров, журналіст Т.І. Даниленко, філософ й поет В.І. Мітіна. У програмі зустрічі – невеличкий концерт, під час якого пролунають улюблені твори класичної музики.

О 17.00 сектор документів іноземними мовами перетвориться на бібліотечну картинну галерею. Репродукції картин великих майстрів світового живопису та електронна презентація «Книга на полотнах великих художників» розповідять прихильникам друкованого слова й образотворчого мистецтва про історії та безліч варіантів відображення книг на полотнах великих майстрів.

Крім того, гості у цей день зможуть долучитися до акції безоплатної видачі читацького квитка «Запрошуємо у книжковий світ» та стати користувачами бібліотеки.

Як повідомляло Інше ТВ, Десантники 79 бригады провели в Николаеве день открытых дверей и агитировали вступать в их ряды (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube