Не рой себе яму. Молодежь юга Украины призывают не проморгать парламентские выборы (ВИДЕО)


18:3908.07.2019

Студенти Херсонського державного університету долучились до проекту «Твій вибір» та створили соціальну рекламу,  яка закликає молодь не ігнорувати дострокові парламентські вибори  21 липня.

Від народження ідеї до створення готових соціальних роликів пройшло лише 5 днів. Допомагали студентам тьютори: режисер і продюсер Фелікс Крігсхайм (Німеччина),  театральний та кінорежисер Георг Жено (Німеччина), журналіст Бенсе Мате (Угорщина) та оператор Антон Яремчук (Німеччина).

Південні регіони України традиційно демонструють чи не найнижчу явку виборців, саме вони й стали місцем реалізації проекту «Твій вибір». Зокрема, під час другого туру виборів Президента України 21 квітня у голосуванні взяли участь лише  57,42 %  жителів Херсонської області , 58, 96% жителів Одеської області та понад 60 % жителів Миколаївщини. При цьому, явка виборців в Україні в середньому склала майже 62 відсотки.

Для порівняння – у м. Київ, згідно з даними ЦВК, проголосували майже 66% виборців, а у Львівській області – понад 67%.

Втім, всі області України об’єднує спільний показник – низька активність молоді у віці 18-25 років. Ініціатор проекту «Твій вибір», німецький режисер та продюсер Фелікс Крігсхайм  каже, що низька активність молоді на виборах притаманна не лише Україні, але й його рідні Німеччині:

«Протягом нашої спільної роботи із херсонськими студентами ми намагались віднайти причини, чому люди на Сході та Півдні голосують менш активно, ніж на Заході країни. Ми отримали чимало однакових відповідей від місцевих: ми не віримо в те, що наш голос може на щось вплинути. І цю проблему я бачу не лише в Україні, але й на батьківщині, у Німеччині. Можливо, це проблема молодого покоління, яке вважає політику чимось абстрактним, до чого немає ніякого діла. Саме з метою розвінчання цих міфів ми і втілюємо проект у життя».

Учасників проекту поділили на групи, якими керував один з наставників.

Режисер Георг Жено, який втілив чимало важливих соціальних проектів в Україні із організацією Democracy. doc та заснував у Києві Театр Переселенця, пояснює важливість ініціативи «Твій вибір».

«Останніми роками в Україні відбулось чимало важких подій, тож деякі люди почали сумніватись у демократії. Разом із колегами ми допомогли  студентам створити ролики, в яких молоді українці намагаються розповісти, чому вибори для них важливі і чому від одного голосу залежить чимало», – каже Георг.

Ролики були створені учнями факультету української філології та журналістики та соціально-психологічного факультету в рамках воркшопу з до виробництва аудіовізуального контенту в рамках навчальних програм для східноєвропейських країн за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Студентка першого курсу соціально-психологічного факультету Ліліт Даніелян поділилась враженнями від роботи із німецьким кінооператором Антоном Яремчуком.

«Антон направляв наші ідеї у потрібне русло,  давав нам поради як втілити наші задумки у життя, що можна зробити, але ні в якому разі не нав’язував нам свої думки, наша робота була повністю нашою», – каже студентка.     

Вперше проект вже був реалізований у Чорноморському національному університеті ім. Петра Могили (м. Миколаїв). Місцева молодь брала участь у створенні роликів як до президентських, так і до парламентських виборів.                  

Проект реалізовано Громадською організацією Media Frontline e.V. та компанією Think Tank Ukraine.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube