На 100 больше. Аваков утверждает, что Mitsubishi Motors снизила стоимость машин для Нацполиции на 14%


16:3229.12.2016

Корпорация Mitsubishi Motors существенно снизила стоимость автомобилей для Национальной полиции. Об этом на своей странице в Facebook  сообщил глава МВД Арсен Аваков.

“Радий повідомити, що голова корпорації Mitsubishi Motors пан Осамі Месуко погодився взяти до уваги моє звернення щодо можливості оптимізації вартості автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV для української поліції у зв’язку з особливістю ситуації в країні, та висловив готовність надати знижку.

Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України отримав листа від офіційного представника корпорації Mitsubishi Motors в Україні щодо узгодження надання знижки в розмірі до 14% від початкової вартості проекту.

Таким чином, в результаті перемовин, Національна поліція отримує можливість придбати за виділені Україні в рамках Кіотського протоколу 958 440 774,25 грн. орієнтовно на 101 спеціалізований автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV більше (з урахуванням кольорографічного обладнання, сигнально-гучномовного пристрою та радіостанції).

Остаточна ціна буде визначена найближчим часом після погодження змін до договору та узгодження нових кількісних показників в установленому порядку з Міністерством екології та природних ресурсів та іншими органами.

Нагадаю, реалізація Проекту екологічних (зелених) інвестицій по заміні рухомого складу існуючих патрульних автомобілів у Національній поліції України автомобілями з гібридною силовою установкою, відбувається згідно протокольного рішення Кабінету Міністрів України.

Проект передбачає що, з одного боку, новий поліцейській автомобіль повинен повністю сприяти виконанню поліцейськими своїх функцій по протидії злочинності, охороні публічного порядку, як в міській зоні, так і в умовах пересіченої місцевості, а з іншого боку – має відповідати екологічним вимогам, виходячи з необхідності реалізації Україною, як стороною Кіотського протоколу, зобов’язань по обмеженню та/або скороченню викидів парникових газів (забруднюючих речовин) у транспортній галузі.

При проведенні моніторингу ринку гібридних автомобілів були взяти до наступні параметри:

• низьке споживання палива завдяки застосуванню гібридної силової установки та інтелектуальної системи керування нею;
• низький рівень викидів забруднюючих речовин в атмосферу, відповідаючий екологічному стандарту Євро-5;
• можливість підзарядки автомобілів від звичайної розетки 220 Вт або станції швидкої зарядки, та рух за рахунок електробатареї при повній зарядці батареї без використання бензинового двигуна для зменшення викидів забруднюючих речовин;
• технічні габарити, які забезпечують компактне розташування особового складу поліцейського патруля, необхідного екіпірування (зброї, спеціальних засобів, предметів індивідуального захисту тощо), а також мати місця для транспортування затриманих осіб;
• можливість достатньо тривалого строку патрулювання, а за необхідності — переслідування правопорушників (злочинців), як у населених пунктах з асфальтованим дорожнім покриттям, так і поза їх межами, в умовах бездоріжжя, або ж у сільській, пересіченій місцевості ;

На підставі вказаних параметрів, а також істотної енергетичної та екологічної ефективності, внаслідок низького рівня використання нафтопродуктів (до 2,0 літрів/100 км. при зарядженій батареї), пробігу на електричній батареї – до 52 км. та мінімального рівня викидів СО2 в обсязі до 44 грам/км., було визначено за доцільне проводити реалізацію Проекту на базі автомобіля Mitsubishi Outlander PHEV, який найбільш відповідає тактико-технічним, екологічним, енергетичним критеріям.

Цінова експертиза Проекту була проведена Київською торгово-промисловою палатою на підставі інформації офіційного імпортера компанії Mitsubishi Motor Corporation в Україні – ТОВ «ЕмЕмСі Україна».

Реалізацію Проекту, фінансовий ресурс якого складає 958 440 774,25 грн., на базі автомобіля з гібридною силовою установкою Mitsubishi Outlander PHEV, було схвалено Міжвідомчою робочою групою та Мінприроди, та погоджено з Мінфіном і уповноваженими Японськими компаніями.

Оголошення про проведення процедури закупівлі автомобілів UA-2016-11-16-001476-a оприлюднене на веб-порталі публічних закупівель ProZorro http://prozorro.gov.ua.

За результатом електронного відбору пропозицію було подано учасником – ТОВ «Ніко Діамант», яке є офіційним дилером компанії Mitsubishi в Україні, із ціною пропозиції в 958 440 774,25 грн., по закупівлі 635 автомобілів спеціалізованого призначення Mitsubishi Outlander PHEV.

Однак, у результаті низки заходів щодо зменшення вартості автомобілів, зокрема мого прямого звернення до президента Mitsubishi Motors Corporations, компанія Mitsubishi висловила готовність поетапно знизити у межах 14 відсотків вартість автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV, які будуть поставлятись в 2017 році.

Це дасть змогу збільшити обсяг автомобілів, що закуповуються для Національної поліції прогнозовано до 736 одиниць (зростання на 101 одиницю від початкової кількості). Після корекції Проекту і договору про закупівлю, вартість спеціалізованих автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV складатиме орієнтовно 1 302 230,0 грн.

Отже вартість автомобілів прогнозується зменшити з 58 600 доларів США (початкова ціна договору) до 49 000 доларів США (орієнтовна скорегована ціна договору) у валютному еквіваленті, згідно з офіційним курсом Національного банку.

Така ціна буде безсумнівно оптимально конкурентоздатною та нижчою за ціну на подібну модель в країнах Західної та Центральної Європи, виходячи з комплектації поліцейського автомобіля Mitsubishi Outlander PHEV.
Ще одне важливе запитання, що його мені щоразу ставлять журналісти – чому спершу японська сторона визначила вартість більшу, чим коштують аналогічні автомобілі у деяких країнах Західної Європи?

По перше, автомобілі для української поліції, згідно договору, матимуть спеціалізоване обладнання.

А по друге, японська сторона враховувала більші, ніж у Європі ризики щодо гарантійного обслуговування автомобілів, зокрема використання їх в складних умовах поліцейської служби у регіонах з поганими дорогами, у зоні проведення АТО, у особливих режимах тощо. Погодьтесь – є велика різниця між експлуатацією власного авто на дорогах європейських міст та в напруженій службі поліції України!

До того ж в нас поки ще немає розвинутої системи зарядних станцій для електромобілів, тому є риск, що Mitsubishi Outlander будуть іноді заряджатися в екстремальних умовах.

Нами проведено ґрунтовне опрацювання ланцюга «якість (комплектність) – ціна (складові ціни) автомобіля» у співставленні з автомобілем Mitsubishi Outlander PHEV у базовій комплектації, який реалізується споживачам в Німеччині (бо саме ціна у Німеччині чомусь стала прикладом для інсинуацій, що вони наполегливо поширювались у ЗМІ).

Слід враховувати, що у комплектацію автомобілів для Національної поліції України також включено цілу низку додаткових технічних функцій, які відсутні в базовій версії автомобілів для Німеччини, а саме :
а) обігрів сидінь.
б)захисний щит випускної системи (адаптація корпусу автомобіля до неякісного дорожнього покриття, пересіченої місцевості або бездоріжжя);
в) додатковий електричний обігрівач салону (дає можливість підігрівати салон під час зарядження згідно заздалегідь встановленій програмі/таймеру.
г) дистанційне вмикання та вимиканням таймеру зарядження / обігрівання з ключа;
д) додатковий кабель для зарядних пристроїв (для можливості підзарядки електричної батареї від звичайної розетки з напругою в 220 Вт).
Також, автомобіль для поліції обладнується засобами спеціалізованого призначення:
а) сигнально-гучномовним пристроєм;
б) автомобільною радіостанцією;
в) кольоро-графічним поліцейським оформленням.

Крім того, автомобілі для поліції забезпечуються повним гарантійним обслуговуванням та ремонтом від сервісних служб дилерів (дистриб’юторів) Mitsubishi в усіх регіонах України протягом трьох років.

Всі перелічені фактори та технічні опції прямо впливають на кінцеву ціну автомобіля для України, який також переобладнується та сертифікується постачальником в поліцейський автомобіль спеціалізованого призначення.
Тепер перейдемо детально до інших вартісних показників в співставленні з версією автомобіля для Німеччини.

Показники вартості Автомобіля та його комплектація зазначені на веб-сайті Компанії в Німеччині http://www.mitsubishi-motors.de.plug-in-hybrid-outlander/.

Отож, ціна автомобіля Mitsubishi Outlander PHEV в базовій комплектації в Німеччині складає 40 000 Євро, що без урахування ставок ввізного мита, податкових платежів в ЄС становитиме 31 000 Євро (або в гривневому еквіваленті 894 000 грн., згідно з міжбанківським курсом)

Виходячи з діючих в Україні ставок ввізного мита для автомобілів (10 % вартості), акцизного збору (близько 14 500 грн.), податку на додану вартість (20 % до всіх витрат), витрат на транспортування автомобіля в Україну до споживача (близько 24 000 грн.), вартості спеціалізованого поліцейського обладнання (35 000 грн.), додаткового обладнання для комплектації автомобіля поліції (65 000 грн.), гарантійного обслуговування автомобіля протягом 3 років (40 000 грн.), витрат постачальника, пов’язаних з реалізацією договору (35 000 грн.), остаточна ціна такого автомобіля Mitsubishi, у разі його придбання в Німеччині і поставці в Україну складе близько 1 440 000 грн.,

Отож, як свідчить проведений розрахунок, ціна автомобілів, які будуть поставлятись в Україну (1 302 230 грн.) в рамках проекту екологічних інвестицій для Національної поліції буде В МЕЖАХ 10 % НИЖЧОЮ порівняно з вартістю автомобіля Mitsubishi Outlander PHEV в Німеччині (близько 1 440 000 грн.)”, – написал Аваков.

Напомним, по поводу покупок МВД машин для Нацполиции  был скандал. Бизнесмен и общественный деятель Алексей Тамразов обвинил МВД в организации аферы, а чтобы не быть голословным, купил такую же машину, какие закупает МВД, – Mitsubishi Outlander PHEV 2017-го модельного года. И ему она обошлась на 10 тыс. дешевле, чем МВД.

 

 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube