Марчук о Дне Независимости: “На 2-3 дня каждый мужчина должен почувствовать себя добровольно мобилизованным”


20:2309.08.2016

Украинский представитель в подгруппе по безопасности Трехсторонней контактной группы по Донбассу Евгений Марчук считает, что чрезмерная военная активность России в Крыму и на Донбассе объясняется желанием осуществить наступательную операцию против ВСУ во время торжеств по случаю 25-й годовщины Независимости Украины.

Об этом он написал на своей странице в Facebook.

“Росія відкрито в великій кількості поставляє і в Крим, і на окуповані території Донбасу багато важкої військової техніки, здебільшого наступального характеру. Майже на всіх телеканалах журналісти справедливо “допитують” запрошених співбесідників – що це все означає, чого можна чекати від Росії, які сценарії…
На мій погляд, Росія просто готується відзначити 25-ту річніцю Незалежності України. Можливо, навіть так, як це вона зробила в 2014 році, тільки з деякими поправками на нинішні реалії.
Не може змиритися Росія з тим, щоб 25-річниця української Незалежності пройшла нормально, щоб до Києва на святкування приїхали лідери провідних країн світу. Навіть, якщо Росія і не ризикне повторити щось на зразок серпня 2014 року, то створювана нею ситуація великої вірогідності сер”йозної ескалації буде невідворотньо прдукувати високу гіпотетичність загрози особистій безпеці поважним гостям і їх відмову приїзду до Києва. Думаю, що у Росії уже розроблений і задіяний план, як не тільки зіпсувати, а як зірвати святкування 25-ї річниці Незалежності України.
Дуже багато важливої символіки у цьому святкуванні!!! Важливої не тільки для України, важливої не тільки для Європи, важливої і для Росії. Тільки для неї важливість ця зовсім інша – як зірвати це святкування. Україна уже більше двох років знаходиться в стані війни з Росією. Є поразки – є і перемоги. Але є те, чого немає ні в кого із європейських країн – це більш ніж дворічного досвіду ведення війни із ядерною наддержавою. Війни специфічної, не традиційної.
Саме тому символізм 25-ї річниці Незалежності України для Росії це своєрідна небезпека, небезпечний приклад для неї самої і для її нинішніх сателітів.
Наша оборонно-безпекова система уже має хороший досвід і переконаний, активно працює по забезпеченню безпеки проведення 25-ї річниці Незалежності не тільки в Києві. Багато буде також залежати від нормальної пильності громадян. Особливо, напередодні 24 серпня. На мій погляд, це той випадок, коли на два-три дні кожен чоловік має відчути себе добровільно мобілізованим.
Росії не вдасться зірвати 25-ту річницю Незалежності України”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube