Олексій Вадатурський закликав «диванних експертів» не шукати сенсацій, а працювати на благо країни


16:5708.07.2016

Не минуло й тижня з дня приймання на новозбудованому терміналі компанії «НІБУЛОН» у Вознесенському районі першого зерна, як у соціальних мережах з’явилися наклепи «диванних експертів». Мова йде зокрема про матеріал Музи Махової щодо нібито негативного впливу нашого підприємства на прибережну зону у Вознесенському районі. Не розібравшись в ситуації, до цієї теми активно долучився і Олександр Садиков, колишній голова Миколаївської ОДА.
Генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський прокоментував безпідставні звинувачення.
«На мій погляд, це замовна стаття і відкритий шантаж нашого підприємства, – говорить Олексій Опанасович. – Називати наші роботи протизаконними, експертизи липовими, а громадські слухання фіктивними може тільки абсолютно непрофесійна людина з хворою уявою. Інформація зумисно викладена таким чином, щоб максимально ввести в оману громадськість. Вплутали навіть народного депутата Андрія Вадатурського, який за свою каденцію з 2014 року не мав жодного відношення до реалізації інвестиційного проекту нашої компанії, розпочатого за багато років до цього, ще у 2009 році. До того ж його і моєю принциповою позицією завжди була і залишається відмова від будь-якого лобіювання ним інтересів компанії «НІБУЛОН». І якщо хтось знає конкретні факти іншого, то я готовий вибачитися.

Наша компанія діє відповідно до законодавства України. На реалізацію даного інвестиційного проекту ми отримали 47 дозволів та погоджень, було проведено десятки громадських слухань, зустрічей, розміщено численні публікації у ЗМІ. Ми врахували всі побажання та зауваження, адже я переконаний, що екологія та захист навколишнього середовища – це не та сфера, у якій доцільно економити. Наш проект підтримала вся область. І зараз, дивлячись в очі місцевих жителів та сільгосптоваровиробників, я розумію, що все роблю правильно!

16688 16684 16685 16686 16687
Я прийняв рішення звернутися до суду за захистом честі, достоїнства та ділової репутації. Бо чомусь Ви, пані Махова, вирішили, що маєте право безпідставно ображати, звинувачувати, поливати брудом та очорняти справу мого життя та моєї команди. Але у мене як у керівника, як і у будь-якої людини є межа, яку Ви переходите! У Вас немає ні совісті, ні патріотизму, лише одне безпринципне критиканство в ім’я власних інтересів. До того ж, такі брудні звинувачення принижують не лише колектив «НІБУЛОНу», а й роботу 1500 українських будівельників, які у рекордні 100 днів зводили цей об’єкт у надскладних умовах. У не менш складних умовах працювали і працюють фахівці, виконуючи днопоглиблювальні роботи, щоб забезпечити можливість проходження суден з осадкою до 2,4 метра протягом 134 кілометрів від Миколаєва до Вознесенського району. За короткий термін вони вже витягли із дна ріки близько 300 тис. кубометрів донного ґрунту в ході підчистки окремих ділянок суднового ходу та облаштування акваторії вантажного причалу філії «Вознесенська». Ці люди чесно і віддано заробляють собі на життя. І сьогодні їм говорять, що їх трудовий героїзм марний, що їх праця наносить шкоду Південному Бугу.
Перед тим, як критикувати сидячи на дивані, Вам варто було приїхати на будівельний майданчик і спробувати хоча б один день попрацювати в умовах, коли за місяць випадає річна кількість опадів і навіть найсучасніша техніка не може працювати, бо грузне в болоті, або в період безжальної спеки попрацювати в якості зварювальника, коли метал розпікається до надвисоких температур. Тоді б Ви зрозуміли, що будівництво – це не лабораторія, де всі у змінному взутті та білих рукавичках. Це тяжка справа, це бруд, це будівельні матеріали. Та й погодьтеся, кожен з нас так чи інакше впливає на довкілля. Згадайте, коли Ви робили ремонт у своїй квартирі. У Вас був ідеальний порядок? Сумніваюсь.
Не маючи відповідної вищої освіти, Ви даєте псевдофахову оцінку за допомогою фото. Як таке можливо? Ці звинувачення є непрофесійними та непатріотичними, адже сьогодні ми забезпечуємо населення робочими місцями, даємо нове життя українським річкам, розвиваємо економіку.
Відновлення судноплавства на Південному Бузі дозволить щорічно перевозити по воді до 1 млн т вантажів та зніме з доріг Миколаївської області до 50 тис. одиниць вантажного транспорту. Це також надасть позитивний екологічний ефект за рахунок скорочення викидів продуктів згоряння палива на одну тонну перевезеного зерна. Зменшення забруднення призведе до покращення повітря населених пунктів та, як наслідок, оздоровлення їх мешканців, адже кожний житель області вдихне на 4 кг менше шкідливих речовин у рік. Плануємо ми розвивати і водні пасажирські перевезення. Отже, саме діяльність нашої компанії сприяє покращенню не тільки економічної, але й екологічної ситуації в області та Україні. А що зробили Ви особисто, наприклад, будучи керівником ГО «Миколаївське міське товариство захисту тварин»? Судячи з тієї кількості безпритульних тварин на вулицях міста – нічого. Аналогічна ситуація і з колишнім очільником області, який, будучи при владі, нічого не зробив для покращення економічної ситуації в регіоні, натомість зараз виступає в ролі «експерта і радника». Судячи з його, останнім часом, підвищеної медіа активності, йому дуже хочеться бути знову при владі, адже є вакантна посада, – коментує Олексій Вадатурський.
Гості наших підприємств вже давно переконалися, що робочі місця та територія підприємства завжди в зразковому стані. Вже найближчими днями кожен бажаючий зможе на власні очі побачити і новозбудований об’єкт та територію навколо нього. Сьогодні ми ще проводимо рекультивацію земель, плануємо облаштувати зону відпочинку на березі річки. Тут дійсно буде екологічно чисте місце. Наберіться тільки терпіння і не заважайте працювати, адже і без вас є кому це робити. Ми звикли до таких перешкод і звикли працювати не завдяки, а всупереч. Не ганяйтеся за дешевим сенсаціями, краще займіться дійсно корисними для суспільства справами, тим більше, що поле для діяльності є. А якщо у вас дійсно є конструктив, ми готові його вислухати.
А поки Ви, сидячи на дивані або в зручному кріслі пишете свої нові брехливі псевдопрофесійні пасквілі, я, разом зі своїм багатотисячним колективом, буду працювати на благо нашої країни».

Джерело: Офіційний сайт компанії “НІБУЛОН”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube