“Европейские партнеры нас бы не поняли”. В “Нибулоне” раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада


17:1220.01.2016
Обзорный материал о том, кто работал, а кто имитировал работу по устранению последствий снегопада, размещен на сайте компании “Нибулон”. В нем много фотографий, причем, сделанных не в понедельник, 18 января, а сегодня, 20 января. Кроме того, в компании, работники которой активно участвовали в расчистке Николаева и области от снега, не понимают, почему главным посылом властей стал призыв не выходить на работу и устроить выходные, вместо того, чтобы мобилизовать предприятия и предпринимателей на совместную борьбу со стихией. Приводим материал полностью.
Непогода стала черговим «бойовим хрещенням» нового міського та обласного керівництва та чергової перевіркою старих комунальних служб.
"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 1

Багато хто в ці дні згадував події минулого року, порівнював, хвалив чи сварив міську та обласну влади. Здебільшого хвалили – ті, хто їх підтримує, сварили – ті, хто в опозиції, не стримуючи своєї радості.

Судячи ж з аналізу інформаційних матеріалів місцевих ЗМІ, головною метою керівників усіх рівнів було вмовити людей не виходити з власних домівок, підприємців – зупинити роботу компаній, замість того, щоб забезпечити ефективну боротьбу зі стихією та заохотити городян долучитися до прибирання міста, сіл та селищ.

Результат інформаційної кампанії виявися напрочуд «вдалим»: всі, крім невеликої частини свідомих городян та окремих підприємств міста, чекали, поки замість них хтось прибере весь сніг. Але вийшло, як в анекдоті: коли зробили об’яву, що через негоду не виходити на роботу, комунальники взяли і не вийшли вчасно. Не дивно, якщо в обласному центрі ситуація складна, то в області ще гірша.

Як результат, у вівторок, коли хуртовина вщухла, вийшовши на вулицю, люди побачили снігові кучугури, нерозчищені подвір’я, відсутність доріжок на тротуарах (необхідно було ходити по проїжджих частинах, наражаючи себе на небезпеку). Потім, діставшись до зупинок громадського транспорту, долаючи перешкоди, городяни довго чекали на транспорт, адже і він працював частково.

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 3

Вул. Адміральська (біля облдержадміністрації), 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 5

Вул. Адміральська (біля міської ради), 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 7

Вул. Адміральська (біля облдержадміністрації), 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 9

Вул. Набережна, 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 11

Вул. Набережна, 20.01.2016 

Своїм незадоволенням роботою комунальних служб та держустанов миколаївці ділилися скрізь у соціальних мережах та у матеріалах інтернет-видань:

– Заводський райвідділ та інші держустанови ігнорують прибирання снігу;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1671758579763245&id=100007873574857

– інвентарю недостатньо;

https://www.facebook.com/medcontrolnikolaev/posts/1554828884840797

– городяни прибирають сніг самотужки;

https://www.facebook.com/medcontrolnikolaev/posts/1555491574774528

– незадоволення роботою комун служб Заводського району;

https://www.facebook.com/medcontrolnikolaev/posts/1555536648103354

– пробки через нерозчищені вулиці;

http://novosti-n.org/news/read/99319.html

– нерозчищені вулиці у різних куточках міста.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208263452487924&set=p.10208263452487924&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=173289333034658&set=p.173289333034658&type=3&theater

https://www.facebook.com/yuliya.kudriavtseva/posts/917952878312174?comment_id=918374921603303&reply_comment_id=918377044936424¬if_t=feed_comment

http://novosti-n.org/news/read/99261.html

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 13

Вул. Обсерваторна, 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 15

Вул. Обсерваторна, 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 17

Вул. Обсерваторна, 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 19

Вул. Обсерваторна, 20.01.2016

Ми знаємо, що у європейських містах снігу випадає не менше, але це не паралізує діяльність підприємств, навчальних закладів та цілих міст. Багато років тому генеральний директор компанії «НІБУЛОН» був запрошений до Німеччини власником однієї з компаній. Яким же було його здивування, коли він побачив, як о четвертій годині ранку цей власник компанії відкидає сніг і підсипає пісок біля свого будинку, який і розповів, що якщо хтось отримає травму, посковзнувшись біля ґанку, то за це нестиме відповідальність (у вигляді грошової компенсації за лікування) власник будинку. Тому в своєму побутовому приміщенні він завжди тримає весь необхідний інвентар для прибирання території біля будинку і сумлінно виконує свій обов’язок.

Дійсно, у Німеччині кожен домовласник (так, саме домовласник, а не мешканці квартири) повинен забезпечити розчищений прохід на тротуарі шириною не менше 1,5 метри. Отож, якщо у когось кілька квартир, він змушений самостійно розчищати територію біля кожного зі своїх будинків. Там навіть визначено точний час, коли тротуари мають бути прохідними. Свою відповідальність має і кожен підприємець. Комунальні ж служби, в першу чергу, прибирають головні автомагістралі міста, потім другорядні, залучаючи до прибирання громадян. Відтак, у кожного своя частка відповідальності. Всі знають, що робити. Усі дії скоординовані, дороги – чисті. Місто живе звичним життям. Тому в Німеччині і не виникає проблеми, хто прибиратиме біля будинків.

Отриманий керівником компанії досвід був вміло впроваджений на підприємстві. Розроблений алгоритм ми відпрацювали на всіх 43 виробничих підрозділах України. І маючи інформацію про негоду, ретельно підготувалися до неї.

16 січня, напередодні цих подій, у зв’язку з погіршенням погодних умов у компанії «НІБУЛОН» було створено відповідальний штаб по ліквідації наслідків хуртовини, приведено у готовність до використання снігоприбиральну техніку, забезпечено необхідним запасом паливно-мастильних матеріалів, підготовлено лопати, щітки, пісок, призначені відповідальні особи, кожному доведено завдання.

Свою роботу штаб розпочав о шостій годині ранку у неділю 17 січня і працює цілодобово, досі не припиняючи роботи. Керівником штабу підприємства призначений Лепко Олександр Миколайович, який без вихідних та відпочинку організовує роботу з прибирання частини Заводського району міста. За цей час було забезпечено прибирання від снігу та льоду не лише на території структурних підрозділів компанії, а й на інших автошляхах міста та області.

У першу чергу, техніка компанії розчищала під’їзні автошляхи до об’єктів соціальної сфери, зокрема до Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги. Вже у нас так повелося, якщо хтось щось робить добре, то надалі це стає його обов’язком. Так вийшло і з нами. Минулого року прибрати сніг біля Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги нас попросив заступник губернатора Микола Романчук. Ми, звичайно, відгукнулися, зважаючи на важливість даного питання та критичність ситуації. У цьому році це вже виявилося нашим обов’язком. Таке враження, що інших підприємств у нас в місті нема. Наприклад, той самий нічний клуб, який знаходиться на іншому боці вулиці.

«НІБУЛОН» черговий раз довів, що він є не лише бюджетоутворюючим підприємством, але й підприємством, на яке можуть спиратися бюджетні організації. Компанія допомагає нам вже другий рік поспіль. Минулого року лікарня взагалі не мала ніякої снігозбиральної техніки, але тоді саме «НІБУЛОН» відгукнувся і допоміг нам прибрати сніг,» – розповів головний лікар Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем’янов.

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 21

“НІБУЛОН” розчистив сніг біля Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги, пров. Корабелів

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 23

Приклад компаній “НІБУЛОН” нікого не надихнув – тротуари так і залишилися неприбраними, пров. Корабелів, 20.01.2016 

Також наше підприємство розчистило дорогу біля адміністрації Заводського району. Виявляється, ми зробили це для того, щоб чиновники могли прийти на роботу та чекати, доки сніг зійде або хтось його для них прибере.

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 25

“НІБУЛОН” розчистив сніг біля адміністрації Заводського району

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 27

“НІБУЛОН” розчистив сніг біля адміністрації Заводського району

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 29

Тротуари біля адміністрації Заводського району так і залишилися засніженими, вул. Чигрина, 20.01.2016

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 31

Тротуари біля адміністрації Заводського району так і залишилися засніженими, вул. Чигрина, 20.01.2016 

А, наприклад, у Кременчуці, школу від снігу відчистили не керуюча компанія і не комунальники, які за свою роботу просили кошти, а компанія «НІБУЛОН» на безкоштовній основі.

Всього у місті Миколаєві силами компанії було прибрано сніг частково на вулицях Фалєєвська, Лягіна, Каботажний спуск, Індустріальна, Новосельська, Чигрина, Пушкінська, пров. Суднобудівників, Корабелів, Скороходова.

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 33

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Пушкінській

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 35

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Пушкінській

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 37

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Пушкінській

У цілому було задіяно 7 одиниць техніки (два трактори Volvo, екскаватор МАЗ-5337, два КАМАЗи тощо) та понад 160 працівників перевантажувального термінала, судноплавної компанії, суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН».

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 39

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Фалєєвській

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 41

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Фалєєвській

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 43

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Фалєєвській

Працівники центрального апарату управління також долучилися до прибирання снігу. Так, понад 50 офісних працівників, оснащені інвентарем, прибирали ділянки навколо офісних приміщень компанії на розі вулиць Лягіна та Велика Морська, Фалєєвська та Велика Морська, а також Пушкінська та Велика Морська. Після прибирання тротуари посипають реагентами з метою уникнення подальшого утворення ожеледиці.

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 45

Тротуар біля офісу компанії “НІБУЛОН”, вул. Фалєєвська

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 47

Тротуар біля офісу компанії “НІБУЛОН”, вул. Велика Морська

Активно розчищали дороги і працівники виробничих підрозділів компанії, які розташовані на території Миколаївської області, зокрема у Снігурівському, Баштанському, Врадіївському, Вознесенському, Доманівському та Новоодеському районах. Всього було задіяно 12 одиниць техніки. Так, наприклад, у Баштанщині вже розчищено шлях до с. Новоєгорівка, у Вознесенському районі – до сіл Новосілка, Мартинівка та Прибужани. Продовжується очищення від снігу вулиць села Прибужани. Працівники філії «Новоодеська» займалися розчищенням доріг у м. Нова Одеса. Так, силами компанії було розчищено понад 7 км доріг, зокрема, вул. Крупської, Жовтня, Комсомольська, Поштова, Комарова, Торгова. Шлях від с. Лідіївка до районного центру смт Доманівка, а це понад 15 км доріг, розчищали виключно працівники філії «ДП «Лідієвське» ТОВ СП «НІБУЛОН». Розгортали дороги від снігу і безпосередньо в селах Лідіївка та Горянка. Наразі роботи з розчищення вулиць від снігу продовжуються.

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 49

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Лягіна

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 51

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Лягіна

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 53

“НІБУЛОН” розчистив сніг на вул. Лягіна

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 55

Тротуар біля офісу компанії “НІБУЛОН”, вул. Лягіна

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 57

Тротуар біля офісу компанії “НІБУЛОН”, вул. Велика Морська

"Европейские партнеры нас бы не поняли". В "Нибулоне" раскритиковали работу по борьбе с последствиями снегопада 59

Та сама вул. Лягіна біля податкової, міської ради та російського театру, 20.01.2016 

Розчищаючи сніг до смт Доманівка техніка компанії «НІБУЛОН» допомогла у доставці до Центральної районної лікарні двох породіль. Ми раді, що допомога нашої компанії зберегла здоров’я та життя  маленьких українців та їхніх мам!

Така ефективна та злагоджена робота наших працівників забезпечила безперебійну роботу всіх підприємств компанії.
У компанії переконані, економіка регіону не може щоразу зупинятися через зміну погоди. Взимку – сніг, восени – дощ, влітку – спека. Щоб наша країна була успішною, щодня наші підприємства мають працювати, люди – виходити на роботу, а муніципальна влада забезпечувати ефективну та оперативну роботу комунальних служб.
Громадяни мають зрозуміти, що держава – це кожен з нас, і саме від того, який внесок кожен з нас зробив, таким і буде наше з вами завтра. Сьогодні чекаєш, поки хтось інший замість тебе зробить твою роботу, завтра ти стоїш по коліна в снігу і годинами чекаєш на громадський транспорт. Хочеш завтра вчасно і комфортно потрапити на роботу, вийди на власне подвір’я і прибери його.

Усі ці дні компанія «НІБУЛОН» працює в штатному режимі, працівники – за індивідуальним графіком. Трансфер працівників компанії також відбувається відповідно до визначеного графіку перевезень. Європейські партнери просто не зрозуміли б нас, якби ми сказали, що не працюємо через сніг.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube