Коллектив Николаевского русского театра уверен в том, что чиновники хотят его уничтожить под предлогом «подселения» филармонии


08:5829.08.2015

Конфликт между областной властью и коллективом Николаевского академического художественного русского драматического театра, возникший после решения «подселить» в театр коллективы Николаевской областной филармонии, набирает обороты. Вчера, 28 августа, на сайте театра было опубликовано обращение артистов к николаевцам.

Как сказано в обращении, областная власть задумала уничтожить театр под предлогом «подселения» в него коллективов Николаевской областной филармонии.

 

Звернення колективу Миколаївського Академічного Художнього російського драматичного театру до громади міста Миколаєва

Шановна громадо!

          Вже більше 80 років Миколаївський Академічний Художній російський драматичний театр є безперечним осередком високої духовної культури у нашому місті. Наш театр, вельми знаний не лише в південному регіоні, але в усій нашій країні та країнах-сусідах – один з найстаріших творчих колективів Миколаївщини і перший стаціонарний театр міста.  В останні роки театр досягнув значних мистецьких і виробничих успіхів, набув неабиякого суспільного авторитету. В репертуарі – біля тридцяти вистав за творами класичних та сучасних авторів. Двічі колектив театру отримував Обласну премію ім. М.Аркаса – за «Лісову пісню» Лесі Українки у 2009 році та за «Дні Тараса» М.Кравченка за Т.Шевченком у 2015 році. У 2013 році театр був нагороджений почесним дипломом учасника презентаційно – іміджевої програми «Визнання року – 2012». Щороку колектив театру отримує дипломи переможців театральних фестивалів, що проходять в Україні та за її межами. З 2006 року театр проводить і свій власний конкурсний захід – Театральний фестиваль Міжнародного Чорноморського клубу «Homo Ludens», що здобув велику популярність серед театральної спільноти: до фестивалю за 9 років долучилися 12 країн, в нашій державі було охоплено більшість професійних театральних колективів.

Сьогодні на колектив театру чиниться тиск з боку влади в особі заступника голови ОДА Янішевської О.А. та начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Димитрова М.Ф. Розміщенням в театрі колективу філармонії вони намагаються дестабілізувати роботу обох творчих колективів. Колектив театру вбачає в цьому спробу під начебто слушним приводом допомоги філармонії порушити, а згодом і припинити роботу Миколаївського Академічного Художнього російського драматичного театру.

Шановні жителі Миколаєва та Миколаївської області! Не будьте байдужими! Колектив театру потребує вашої допомоги, яку ви можете надати, звернувшись письмово до голови Миколаївської ОДА, до депутатів та голови Миколаївської обласної ради, в СМІ. Сподіваємось, що за вашої підтримки нам вдасться зберегти Миколаївський Академічний Художній російський драматичний театр, а з ним – значну частину духовності нашої спільноти, а отже й всього українського народу. Не залишайте нас наодинці з чиновниками, які без огляду на історію нашого краю та його майбутнє чинять свавілля, руйнуючи те, чого вони не будували – нашу культуру.

Колектив театру



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube