Андрій Вадатурський ініціює вдосконалення окремих процедур державних закупівель


16:1207.04.2015

Народний депутат України від фракціі Блоку Петра Порошенка Андрій Вадатурський вніс на розгляд парламенту законодавчу ініціативу щодо вдосконалення окремих процедур державних закупівель з метою збереження бюджетних коштів. Відповідний проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про здійснення державних закупівель” (реєстр. №2569) був вчора зареєстрований у Верховній Раді України.

Законопроектом пропонується збільшити мінімальну вартість предмета закупівлі для товарів, робіт та послуг, що зумовлено зростанням рівня споживчих цін та девальвацією національної валюти.

“До мене звернулися жителі мого виборчого округу з проблемою необхідності витрачати чималі бюджетні кошти за проведення тендерів, яких і так бракує в бюджетних організаціях. В умовах постійного зростання цін на пальне, компаніі-постачальники, особливо в сільських районах, взагалі відмовляються брати участь у тендерах на закупівлю пального для шкільних автобусів та машин невідкладноі медичної допомоги. У зв’язку з цим виникла потреба надання альтернативної можливості забезпечення пальним автотранспортних організацій бюджетної сфери”, – зауважив Андрій Вадатурський.

Він також додав, що за фактом таких неефективних тендерних процедур ціни на товари та послуги зросли на 30%, не всі беруть в них участь, а також не можуть здійснити необхідні закупки.

Відповідно до поданого документа, передбачається виведення з під дії Закону України “Про здійснення державних закупівель” закупівлі, предметом яких є закупівля послуг підприємств природних монополій, тарифи на які регулюються державою, а також закупівлі пального для автотранспортних засобів, які здійснюються в роздріб безпосередньо на автозаправних станціях, що дасть можливість оперативно забезпечувати повноцінне функціонування машин невідкладноі медичної допомоги, шкільних автобусів тощо. Також, з метою оперативного реагування, законопроектом пропонується вивести з під дії Закону України “Про здійснення державних закупівель” закупівлі товарів, робіт та послуг, необхідних для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

“Запропоновані мною ініціативи дадуть змогу зекономити бюджетні кошти, які раніше витрачалися на проведення закупівлі послуг підприємств природних монополій, тарифи на які регулюються державою”, – резюмував Андрій Вадатурський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube