«Шустер live» може повернутися на «Інтер»


19:5818.02.2015

Телеканал «Інтер» почав переговори із «Савік Шустер студією» про можливість виходу його політичного ток-шоу у своєму ефірі. Про це повідомляє інформаційне агентство «Українські новини», яке входить до медіагрупи «Інтер».

Як повідомило агентству джерело в керівництві каналу, переговори розпочалися після розірвання угоди телеканалу «24» із «Савік Шустер студією».

«У влади є фобія – вона боїться ток-шоу Шустера, тому робить усе, щоб закрити йому доступ на всі канали. А шоу дає непогані показники теледивлення. У нього є свій глядач. І ми готові дати йому ефір», – сказало джерело.

За словами джерела, якщо переговори завершаться успішно, Савік Шустер може вийти в ефір на «Інтері» вже найближчим часом.

Як відомо, ток-шоу «Шустер live» вже виходило на «Інтері» – у 2013 році.

«Телекритиці» поки не вдалося додзвонитися до Савіка Шустера.

Раніше «Телекритика» писала, що «Савік Шустер студія» веде переговори з різними загальнонаціональними телеканалами щодо трансляції «Шустер live». Наразі продакшну вдалося домовитися про вихід ток-шоу на каналі «112 Україна» – там цієї п’ятниці планується вже другий ефір. Також програма відновила у 2015 році вихід і на телеканалі «24», але вже після першого випуску «24» розірвав угоду.

Нагадаємо, останній ефір відновленого суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live» виробництва «Савік Шустер студії» відбувся на каналах «24» і «112 Україна» 13 лютого. Зазначений випуск «Шустер live» глядачі зустріли, в тому числі, критикою у соцмережах.

Після ефіру телеканал «24» поширив повідомлення про те, що поділяє обурення глядачів різкими заявами російського журналіста Максима Шевченка, які прозвучали під час ток-шоу «Шустер live» 13 лютого. Під час включення скайпом в прямому ефірі цей кореспондент виголошував і відстоював типові російсько-пропагандистські позиції про «карательную операцію» та «братоубийственную войну». Разом із тим, у прес-службі телеканалу «24» нагадали, що не мають можливості втручатися у виробництво ток-шоу.

Засновник «Савік Шустер студії» і ведучий «Шустер live» Савік Шустер у своєму відкритому листі прокоментував заяву телеканалу «24». Він зазначив, що не згоден з тим, що треба заборонити українцям чути голос ворога. Також він наголосив, що свобода слова – теж цивілізаційний вибір.

Водночас засновник і шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лигачова у своїй колонці «О скандалах вокруг Савика Шустера и трансляции заявления Президента» висловила підтримку позиції Савіка Шустера: «Ми не маємо права і не повинні забороняти ЗМІ давати заяви, думки політиків, державних чиновників, експертів, що представляють країну-агресора. Не повинні – як мінімум тому, що нам треба це знати для вироблення своєї позиції і своєї поведінки. Не можемо – бо заборона на поширення суспільно значущої точки зору будь-якого жителя нашої планети є цензурою та обмеженням свободи слова».

17 лютого телеканал «24» прийняв рішення відмовитися від подальшої трансляції програми «Шустер live» виробництва «Савік Шустер студії».

18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого, а саме: за висловлювання російського журналіста Максима Шевченка, в яких вбачає розпалювання ворожнечі. Судячи з публічних коментарів членів Нацради, вони воліли б, аби канал або відмовився від показу «Шустер live», або показував програму не в прямому ефірі.

Щодо каналу «24» Нацрада прийняла рішення взяти до відома наявність порушень і не виносити санкцію, оскільки напередодні канал публічно повідомив про розірвання угоди із «Савік Шустер студією».

Телеканал «112 Україна» розцінив дії Нацради як тиск на свободу слова в Україні і закликав телеглядачів, політиків, представників медіаспільноти, експертів не допустити зародження цензури в українському медіапросторі, повідомляє «Телекритика»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube