Официально. Причиной пожара на ЮУ АЭС стало короткое замыкание


11:4416.01.2015

15 січня о 22 год. 03 хв. відбулося відключення автотрансформатора зв’язку енергосистеми 330/150 кВ 1АТ дією електричного захисту з виникненням пожежі.
О 23 год. 42 хв. 15 січня 2015 року пожежу було ліквідовано силами державного пожежно-рятувального загону №1 м. Южноукраїнська з застосуванням спецтехніки.
Причиною аварійного відключення автотрансформатора стало коротке замикання. Причиною пожежі стала розгерметизація основного масляного бака автотрансформатора. Системи електричного захисту та аварійного пожежогасіння спрацювали у відповідності з проектними алгоритмами. Дії персоналу з ліквідації порушення були правильними.
На ЮУАЕС створена комісія з розслідування порушення.
Це порушення не вплинуло на роботу енергоблоків ЮУАЕС. Відключення споживачів не було. Радіаційний стан на АЕС не зазнав змін.
Обладнання першого, другого енергоблоків АЕС працювало у заданому режимі. Сумарна потужність енергоблоків ЮУАЕС – 2015 МВт.
Третій енергоблок перебував у планово-попереджувальному ремонті.
На Олександрівській ГЕС в роботі знаходився перший гідроагрегат. Другий перебував у резерві.
Перший гідроагрегат Ташлицької ГАЕС працював за заданим графіком несення навантажень. Другий – перебував у капітальному плановому ремонті.
Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 16 січня складає 10 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.
Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube