Фінляндія та Естонія підтримують надання Україні дозволу атакувати військові об’єкти РФ із західної зброї


17:2307.09.2024

Фінляндія та Естонія підтримують надання Україні дозволу атакувати військові об’єкти в Росії зі зброї, наданої західними країнами.

Про це на пресконференції заявили міністри закордонних справ Фінляндії та Польщі, як передає Інше ТВ, пише Служба новин Yle.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна відвідав Фінляндію у п’ятницю, 6 вересня, де зустрівся з міністеркою закордонних справ Фінляндії Еліною Валтонен (Коаліційна партія).

Під час зустрічі міністри обговорили двосторонні відносини між Фінляндією та Естонією, економіку та регіональну співпрацю.

На порядку денному були також актуальні питання зовнішньої та безпекової політики, такі як підтримка України та ситуація з безпекою в Балтійському регіоні. Обидва міністри підкреслили важливість підтримки України.

– Зі сторони Фінляндії запевняю, що наша підтримка непохитна, і ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. І ми повністю підтримуємо мирний план президента Володимира Зеленського, – запевнила Валтонен.

Під час свого візиту до Гельсінкі міністр Тсакхна також зустрівся зі спікером парламенту Юссі Галла-аго, прем’єр-міністром Петтері Орпо і міністром у справах Європи та управління власністю Йоакімом Страндом.

Як повідомляло Інше ТВ, “Шкода, що ми не можемо вдарити по Кремлю”, — Зеленський



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube