В Міноборони підсумували результати 24-го засідання у форматі «Рамштайн»


18:2107.09.2024

На 24-м засіданні у форматі «Рамштайн» США, Канада, Велика Британія, Нідерланди і Іспанія оголосили про виділення додаткового озброєння Україні.

Про це повідомили в Міноборони України з посиланням на Міністра оборони Рустема Умєрова, передає Інше ТВ.

Зокрема:

США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів. До нього увійдуть критично важливе озброєння та обладнання, бойові машини M2 Bradley та ракети для HIMARS.

Канада надасть велику партію двигунів для некерованих авіаційних ракет та 1300 боєголовок до них, що значно посилить наші можливості у повітряних операціях. Крім того, Канада взяла на себе важливу роль у навчанні українських пілотів для польотів на F-16 в рамках програми “FLIT”. На 5-річний термін підготовки пілотів технічного складу уряд виділить 389 мільйонів доларів.

Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет (LMM) на суму 162 мільйони фунтів, що значно зміцнить наші можливості у протиповітряній обороні.

Нідерланди нададуть Україні ракети класу повітря-повітря та допоміжні матеріали для літаків F-16 на суму 80 мільйонів євро. Ця допомога дозволить суттєво посилити обороноздатність наших військово-повітряних сил.

Швеція приєдналася до коаліції з розмінування, підписавши Меморандум про Взаєморозуміння та зобов’язавшись внести 5 мільйонів євро до Фонду Коаліції для підтримки зусиль із розмінування територій.

Іспанія відправить батарею зенітно-ракетного комплексу HAWK, яка включає 6 пускових установок.

Крім того, як зауважили в українському оборонному відомстві, було підписано Положення Коаліції морських спроможностей (КМС).

Як повідомляло Інше ТВ, Литва виділить EUR10 млн на закупівлю української ракети-дрона “Паляниця”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube