Україні дозволили виробляти норвезькі артилерійські снаряди


21:3923.08.2024

Норвезький уряд відкрив шлях для передачі норвезьких оборонних технологій Україні, і Норвегія виділяє фінансування, щоб це сталося.

Таким чином, артилерійські снаряди розробки Nammo можуть виробляти в Україні.

Про це повідомляє офіційний портал уряду Норвегії, передає Інше ТВ.

– Україна має велику потребу в артилерійських боєприпасах, щоб мати можливість протистояти наступальній війні Росії. Цей уряд вжив ряд заходів для збільшення виробництва артилерійських боєприпасів у Норвегії. Водночас ми бачимо, що важливо зміцнити здатність українців виробляти сучасні артилерійські боєприпаси в Україні», – каже прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Nammo уклала угоду, яка сприяє налагодженню ліцензійного виробництва 155-мм артилерійських снарядів в Україні українською оборонною компанією. Українські сили будуть використовувати артилерійські боєприпаси.

– Норвегія наразі робить внесок, передаючи боєприпаси зі своїх власних запасів і безпосередньо від промисловості. Тепер Nammo хоче поділитися своїм рецептом з Україною. Це означає, що українські сили можуть отримувати постачання швидше, – каже міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

– Nammo пишається можливістю поділитися технологіями та досвідом, які допоможуть зміцнити Україну в її оборонній боротьбі. Співпраця з норвезькою владою мала вирішальне значення для того, щоб це стало можливим. За розробкою та кваліфікацією ефективних боєприпасів, придатних для серійного виробництва, стоїть значна робота, і Nammo інвестувала час і гроші в технології та досвід, які тепер можуть бути передані в Україну, – говорить генеральний директор Nammo Мортен Брандцег.

Норвезький уряд підтримує співпрацю та вирішив внести кошти, щоб Nammo могла передати технології та досвід українському партнеру. Захід фінансується через програму Нансена.

– Для України та для нашої власної безпеки абсолютно важливо, щоб Норвегія продовжувала підтримувати оборонну боротьбу України. Співпраця з українським оборонно-промисловим комплексом є мудрим і ефективним способом підтримки українських сил, – вважає міністр закордонних справ Еспен Барт Ейде.

У березні уряд відкрив двері норвезьким оборонним компаніям для звернення до Міністерства закордонних справ за ліцензією на передачу технологій Україні. Компанія Nammo подала заявку на отримання технологічної ліцензії від Міністерства закордонних справ.

Як повідомляло Інше ТВ, Латвія передасть Україні 1400 дронів – і завершить цю програму



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube