«Захист європейської безпеки починається в Україні» – міністр оборони Британія обіцяє пришвидшити допомогу Україні


10:0625.07.2024

Друзі України, союзники по НАТО повинні допомагати Україні подолати російських загарбників, тому що це відповідає їх власним інтересам.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Джон Гілі на пресконференції з міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом у Берліні 24 липня, повідомляє Укрінформ.

«В інтересах кожної європейської нації, щоб Україна перемогла, а Путін зазнав поразки, тому що якщо він переможе в Україні, він не зупиниться на ній. Отже, захист європейської безпеки починається в Україні», – підкреслив Гілі.

Він зазначив, що його першим кроком на посаді став візит, вже на другій день в офісі, в Одесу, де він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським і його командою. «Я поїхав туди, щоб пообіцяти, що ми прискоримо обіцяну вже Великою Британією допомогу. Ми зробимо це за 100 днів», – сказав Гілі.

Він зазначив, що його країна прискориться з постачанням додаткової амуніції, гвинтівок і човнів, а також певних видів сучасного обладнання, яких ЗСУ потребують на полі бою.

Міністр підтвердив готовність уряду Великої Британії виділити на військову допомогу Україні 3 млрд фунтів стерлінгів цього року та кожного року по тому. До того ж, Лондон допоможе іншим союзникам збільшити їх допомогу Україні, щоби гарантувати її перевагу у війні.

Гілі назвав підписану в Берліні «Спільну оборонну декларацію» першою такого роду й висловив упевненість, що вона допоможе зміцнити і поглибити відносини між двома країнами.

«Ми можемо розвинути наше співробітництво. Особливо з огляду на війну Росії проти України», – сказав він.

Гілі підкреслив, що зміна способів ведення війни потребує посилення співробітництва в галузі розроблення та виробництва зброї.

Як повідомляло Інше ТВ, Новий командувач армії Британії заявив про трирічну готовність до війни



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube