YouTube заблокував акаунти Газманова, Лепса та інших російських артистів


12:1905.07.2024

Адміністрація відеосервісу YouTube заблокувала канали російських артистів, які активно підтримують війну проти України.

Серед них – «Шаман», Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Олег Газманов і Юлія Чичеріна, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Раніше сторінки цих виконавців видалив найбільший у світі музичний стримінговий сервіс Spotify.

Обмежувальні заходи щодо російських артистів були запроваджені у рамках 14-го пакета санкцій ЄС 24 червня.

Чотирнадцятий пакет санкцій щодо Росії від Євросоюзу поширюється на 69 осіб та 47 організацій, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. До нового пакету включили російських пропагандистів, політиків та їх родичів.

Литовська комісія з радіо і телебачення (ЛКРТБ) цього тижня звернулася до Google і YouTube із проханням прибрати офіційні акаунти осіб, занесених до санкційного списку Європейського союзу (ЄС).

Серед осіб, які потрапили під санкції ЄС, акаунти на YouTube є у виконавців Олега Газманова, Миколи Расторгуєва (гурт “Любэ”), Григорія Лепсверідзе (Григорій Лепс), Юлії Чичеріної, Ярослава Дронова (Шаман), В’ячеслава Манучарова і Поліни Гагаріної.

Про це повідомляє LRT.lt, передає Інше ТВ.

Закон передбачає, що ЛКРТБ може накладати штрафи на юридичних осіб, які порушують міжнародні санкції, у розмірі до 50 тис. євро або більше, якщо порушення триває.

Європейська комісія і всі медіарегулятори ЄС були проінформовані про ситуацію, що склалася.

Після початку війни Росії проти України ЄС склав список фізичних і юридичних осіб, щодо яких введено санкції. Вони несуть відповідальність за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Як повідомляло Інше ТВ, СБУ повідомила про підозру російській співачці Чичеріній, яка погрожувала українцям сибірськими концтаборами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube