“Ніхто мене не виштовхує”, – Байден зустрівся з губернаторами і мером Вашингтона


07:3304.07.2024

Президент США Джо Байден пообіцяв залишитися в президентських перегонах 2024 року під час дзвінків зі співробітниками передвиборчої кампанії та зустрічей із законодавцями і губернаторами-демократами в середу, оскільки він намагався відкинути заклики до його відмови від участі в президентських перегонах після невдалого виступу на дебатах минулого тижня.
Байден відповів на дзвінок стурбованим членам своєї передвиборчої команди і сказав їм, що він нікуди не збирається, згідно з двома джерелами, знайомими з цим дзвінком, пише Reuters.

“Ніхто мене не виштовхує. Я не йду. Я в цих перегонах до кінця”, – заявив Байден в окремому електронному листі своєї кампанії, закликаючи прихильників “вкласти кілька баксів”, щоб допомогти перемогти його суперника-республіканця Дональда Трампа на президентських виборах 5 листопада.

У середу ввечері президент зустрівся віртуально та особисто з 24 губернаторами-демократами та мером Вашингтона, щоб запевнити їх, що він готовий до роботи прапороносця партії після невдалого виступу на дебатах.

Лише троє губернаторів – лідери Нью-Йорка, Міннесоти та Меріленда – зустрілися з журналістами після цього, пообіцявши підтримати Байдена після того, що вони назвали чесною дискусією про його поганий виступ на дебатах минулого тижня.
“Президент завжди прикривав наші спини. Ми прикриємо його спину також”, – заявив губернатор Меріленду Вес Мур.

Губернатор Міннесоти Тім Вальц, голова Асоціації губернаторів-демократів, сказав, що виступ Байдена на дебатах проти колишнього президента Трампа в четвер увечері був поганим, але додав, що він вважає Байдена придатним для роботи на посаді.

Занепокоєння щодо віку та гостроти розуму Байдена вибухнули після дебатів з Трампом у четвер, під час яких президент бурмотів собі під ніс, іноді втрачав хід думок, а в якийсь момент заговорив про те, щоб побити Medicare. Президент сказав, що він втомився після двох закордонних поїздок, а Білий дім заявив, що він застудився.

Відповідаючи в середу на запитання, чи розглядає Байден можливість піти у відставку, прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр відповіла: “Ні: “Абсолютно ні”.

Незабаром після її виступу два загальнонаціональних опитування показали, що шанси Байдена проти Трампа, який під час дебатів виголосив низку заїжджених неправдивих тверджень, погіршилися.

Опитування Wall Street Journal показало, що Трамп перемагає Байдена з різницею 48% проти 42%, що на один відсотковий пункт більше, тоді як опитування New York Times/Siena показало, що перевага Трампа над Байденом збільшилася на три пункти до 49% проти 43%.

У середу під час зустрічі демократів у Палаті представників Конгресу Рауль Гріхалва з Арізони закликав Байдена вийти з перегонів, а представник Массачусетсу Сет Моултон вказав на вік Байдена як на фактор, що перешкоджає його перемозі.

“На жаль, реальність така, що статус-кво, швидше за все, принесе нам президента Трампа”, – сказав Моултон у своїй заяві. “Президент Байден не збирається ставати молодшим”.

У той час як кампанія підкреслює успіхи у зборі коштів серед простих донорів і проводить дзвінки з донорами, Рід Гастінгс, великий донор Демократичної партії і співзасновник стрімінгової платформи Netflix (NFLX.O), відкриває нову вкладку, закликаючи Байдена піти у відставку.

Віце-президент Камала Харріс тим часом отримала підтримку як його потенційна заміна.
Дмітрій Мелхорн, радник співзасновника LinkedIn і мегадонора демократів Ріда Хоффмана, сказав агентству Reuters, що його команда “з ентузіазмом підтримає кандидатуру на чолі з нашим жорстким і кмітливим віце-президентом, якщо Байдену доведеться піти у відставку з будь-якої причини”.

Мелхорн сказав, що Гарріс була єдиним серйозним національним претендентом, який вже піддавався серйозним нападкам з боку прихильників програми Трампа “Зробимо Америку знову великою”.
“Ми втратимо бренд наддержави Джо, але отримаємо інші переваги і все ще будемо конкурентоспроможними”, – сказав він.

ГУБЕРНАТОРИ ЯК АЛЬТЕРНАТИВА?

Демократи і донори, стурбовані життєздатністю Байдена на листопадових виборах, будуть уважно стежити за інтерв’ю ABC News, яке, як очікується, буде записано і показано в п’ятницю під час передвиборчого візиту до Медісона, штат Вісконсин.

Білий дім повідомив, що Байден говорив з лідерами демократів у Конгресі, а також з представником демократів Джимом Клайберном, який відіграв важливу роль у перемозі Байдена на виборах 2020 року.

Клайберн, який заявив, що підтримає Гарріс як кандидата в президенти, якщо Байден піде у відставку, заявив в середу в інтерв’ю CNN, що партія повинна провести “міні-праймеріз”, якщо Байден піде у відставку, і став першим високопоставленим членом партії, який публічно заговорив про те, як може спрацювати заміна Байдена в якості кандидата.
Деякі з губернаторів, які зустрічалися з Байденом у середу, можуть стати потенційними суперниками, якщо тиск на нього посилиться, але багато з них також виступають від імені Байдена під час передвиборчої кампанії.
Губернатор Мічигану Гретхен Вітмер, губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, губернатор Іллінойсу Джей Б. Прітцкер, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро і губернатор Кентуккі Енді Бешир – усі вони згадуються як можливі заміни Байдена.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube