Чехія підрахувала, на яку суму передала Україні військову техніку з початку російського вторгнення, і яку саме


08:3104.07.2024

Чеська Республіка з початку російського вторгнення до кінця травня цього року відправила з військових складів в Україну військову техніку на суму 6,75 мільярда крон (270 млн. євро).

Про це повідомили чеському інформаційному агентству ČTK у середу, 3 липня, представники чеського Міністерства оборони, інформує «Радіо Прага».

Чеський Кабінет міністрів схвалює надання обладнання та боєприпасів поступово, а також у секретному режимі, однак у середу, на пропозицію міністра Яни Чорнохової, список безоплатної допомоги Києву було розсекречено.

«Загалом Чехією було відправлено 8 одиниць авіаційної техніки, дві з яких було придбано цього року, 94 860 набоїв та снарядів гаубиць, з них 10 000 — цього року», — повідомив представник міністерства Давид Полак.

До цього списку також входять 62 танки, 131 бойова машина піхоти, 26 спеціальних машин хімічної розвідки, 16 зенітних комплексів, 47 автомобілів, 13 гаубиць та 12 ракетометів.

Як повідомляло Інше ТВ, Чесько-українська фірма виробляє в Коліні розвідувальні дрони для українських військових і готується робити й ударні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube