Росія призупиняє свою участь у роботі ПА ОБСЄ


09:4704.07.2024

Державна дума та рада федерації росії у середу, 3 липня, прийняли спільну заяву про зупинення участі делегації федеральних зборів рф у роботі Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ), а також припинення виплат внесків до бюджету організації.

Про це повідомляє LRT.lt, передає Інше ТВ.

При цьому в заяві обох палат парламенту рф Парламентську асамблею ОБСЄ звинувачують у “упереджених дискримінаційних підходах, подвійних стандартах, тотальної русофобії, неготовності до предметної дискусії, у тому числі з актуальних питань забезпечення рівної та неподільної безпеки”, пише Deutsche Welle.

Голова радфеда валентина матвієнко доручила комітету з міжнародних справ “негайно” направити телеграму про ухвалене рішення на сесію ПА ОБСЄ, яка цими днями проходить у Румунії. “Демонстративна” відмова Румунії у видачі віз членам делегації РФ для участі в засіданні російські парламентарі назвали “останньою точкою” в ситуації, що склалася.

Як повідомляло Інше ТВ,  Румунія відмовила у візах всім членам російської делегації для участі у ПА ОБСЄ. Також повідомлялось ПА ОБСЄ схвалила резолюцію з визнанням дій росії геноцидом українського народу і необхідністю деколонізації РФ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube