Миколаївщину відвідали посли Швейцарії та Австрії разом з делегацією УВКБ ООН (ФОТО)


15:1202.07.2024

У вівторок, 2 липня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців.

До складу делегації увійшли Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн, керівник гуманітарної команди Посольства Швейцарії Ліу Форнара, Посол Австрії в Україні Арад Бенко, аташе Посольства Австрії Еліас Фонмец, представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, головний регіональний координатор УВКБ ООН в Україні Александр Мундт, голова польового офісу УВКБ ООН в Одесі Марсель Ван Маастрихт, радник з питань захисту польового офісу в Одесі Володимир Беленький та радник з питань зв’язків польового офісу в Одесі Денис Ковальський.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Під час зустрічі з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом високі гості першочергово обговорили гуманітарну ситуацію в Миколаївській області, необхідну підтримку та внесок УВКБ ООН у задоволення потреб регіону.

Також порушили питання відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок ворожих обстрілів. На сьогодні УВКБ ООН вже реалізує проєкт зі встановлення модульних будинків у Миколаївській області, який допоможе забезпечити тимчасове житло для постраждалих мешканців.

Повернення до офлайн-освіти стало ще одним важливим аспектом обговорення. Сторони підкреслили необхідність створення безпечних умов для повернення учнів до шкіл.

Відновлення економіки та створення нових робочих місць є важливим завданням для регіону. Тому на зустрічі обговорили можливості залучення інвестицій та підтримки малого і середнього бізнесу.

Як повідомляло Інше ТВ, нещодавно Миколаївщину відвідав Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер – цікавився ситуацією в енергетиці (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube