Ні кроку назад. Демократи можуть офіційно висунути Байдена вже в липні, щоб припинити скиглення в партії, – Bloomberg


08:3102.07.2024

Національний комітет Демократичної партії розглядає можливість офіційного висунення кандидатури Джо Байдена вже в середині липня, щоб забезпечити присутність президента в листопадових бюлетенях, а також допомогти припинити внутрішньопартійні розмови про його заміну після невдалого виступу на дебатах минулого тижня.

 Про це пише Bloomberg.

Потенційною датою номінації Байдена є 21 липня, коли відбудеться віртуальне засідання мандатного комітету з’їзду Демократичної партії, за словами людей, знайомих з цим питанням, які говорили на умовах анонімності. Демократи вже планували висунути 81-річного Байдена до свого серпневого з’їзду, щоб забезпечити його присутність у виборчому бюлетені в Огайо, де 7 серпня – крайній термін для затвердження кандидатів.

Новий закон штату Огайо відсунув цю дату на 65 днів до виборів. Цього місяця комісія з підготовки до з’їзду Демократичної партії збирається, щоб завершити процедури до початку з’їзду в Чикаго, який розпочнеться 19 серпня.

НКДП заперечив тезу про те, що дострокове висунення було реакцією на наслідки виступу Байдена на дебатах, назвавши її “неправдивою” і вказавши на попередній дедлайн голосування в Огайо як на поштовх до цього.

У дні, що минули після дебатів, союзники Байдена взяли зухвалий тон, гнівно відкидаючи заклики до найстарішого президента в історії США припинити свою кампанію з переобрання. Чинний президент отримав близько 99% голосів делегатів своєї партії під час праймеріз 2024 року, що дало йому великий вплив на партійний істеблішмент.

Сурогати Байдена також провели вихідні, захищаючи його в ефірі кабельних новин, поки президент збирав кошти в Нью-Йорку і Нью-Джерсі. Майже п’ятдесятирічне перебування президента у вашингтонському уряді дозволило йому встановити глибокі зв’язки в Демократичній партії.

Байден провів вихідні, проводячи передвиборчу кампанію в Нью-Йорку і Нью-Джерсі, запевняючи донорів, що він готовий до другого терміну.

Проте ще до дебатів опитування показували, що переобрання Байдена ускладнюється занепокоєнням виборців щодо його віку та здатності виконувати свої обов’язки протягом другого терміну.

Дата 21 липня настане через 10 днів після винесення Трампу вироку в Мангеттені за звинуваченням у кримінальному злочині – спробі приховати виплати за мовчання, щоб приховати ймовірний роман із зіркою фільмів для дорослих напередодні виборів 2016 року. І це станеться всього через три дні після того, як Трамп має прийняти номінацію від своєї партії на з’їзді республіканців у Мілуокі.

Комітет з питань платформи з’їзду ДКНП засідає 16 липня, Комітет з питань правил – 19 липня, а Комітет з питань повноважень – 21 липня. Засідання будуть віртуальними і доступні для громадськості на партійному каналі YouTube.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube