Голова Мюнхенської конференції з безпеки: «Єдиним захистом України є членство в НАТО»


09:4702.07.2024

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсґен переконаний, що лише членство в НАТО дасть Україні довгострокову перспективу миру і є «єдиним захистом».

Про це пише «Польське Радіо», передає Інше ТВ.

Напередодні саміту НАТО у Вашингтоні наступного тижня Хойсґен заявив, що питання вступу України до НАТО не стоїть на порядку денному саміту.

«Однак я переконаний, що тільки членство в НАТО дає Україні довгострокову перспективу миру», — сказав Хойсґен в інтерв’ю, опублікованому у понеділок, 1 липня, на сайті газети Rheinische Post.

Як підкреслив голова Мюнхенської конференції з безпеки, угоди з росією «не варті того паперу, на якому путін ставить свій підпис». «Україна мусила засвоїти цей гіркий урок. Єдиним захистом є членство в НАТО», — додав він.

На запитання, скільки залишиться України після цієї війни, Хойсґен сказав: «Я впевнений, що міжнародна спільнота не погодиться на жодну зміну кордонів. Застосування сили не може бути вигідним. (…)».

Керівник Мюнхенської конференції з безпеки зазначив, що саме путін «постійно загострює ситуацію, день за днем ​​порушуючи міжнародне право». Міжнародне співтовариство, включно з НАТО, має організуватися таким чином, щоб, як сказав Хойсґен, «путін нарешті усвідомив, що його агресія невигідна».

Як повідомляло Інше ТВ, Напередодні саміту НАТО. Захід повинен допомагати Україні стати оновленою версією Швеції часів холодної війни – Тhe Нill



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube