І цей туди ж. Президент Сербії вважає «мирний план» Китаю щодо завершення війни в Україні «найлогічнішим»


19:3801.07.2024

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що міжнародне співтовариство має звернути увагу на план Китаю щодо завершення війни в Україні, оскільки ця ініціатива є «найлогічною» з усіх.

Заяву Вучича цитує портал Danas, передає «Слово і Діло».

За його словами, мирний план Пекіна «не може відкинути жодна нормальна людина».

«Це ініціатива здорового глузду, це найрозумніше, що ви могли чути з початку війни…Жодна нормальна людина не може відмовитися від чогось подібного, але, як бачите, з усіх боків панує мовчання, начебто це запропонувала Сербія чи якась менша країна, тому тепер вони можуть мовчати та недооцінювати», – стверджує політик.

Вучич вважає, що це відбувається тому, що жодна зі сторін «не хоче негайного припинення вогню». Натомість вони прагнуть поразки один одного.

Нагадаємо, що план Китаю передбачає завершення бойових дій, проте там немає вимоги України про те, щоб росія вивела свої війська з території країни. На початку липня повідомлялося, що ініціативу Пекіна щодо врегулювання війни в Україні підтримали вже понад два десятки країн.

Як повідомляло Інше ТВ, Постпредставниця США в ООН: «Кремль хоче, щоб Україна прийняла несправедливий мир під дулом пістолета»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube