Західна безпекова допомога та зусилля можуть зруйнувати путінські розрахунки на перемогу в війні з Україною – ISW


11:2201.07.2024

Західні партнери Києва можуть послабити бажання Російської Федерації вести затяжну війну на знищення України та зруйнувати переконання Кремля щодо досягнення успіху силою.

Теорія перемоги російського диктатора Володимира Путіна, відповідно до якої Росія зможе здійснювати повзуче просування в Україні до нескінченності, стимулюватиме Путіна до затягування війни і зміцнюватиме його прагнення знищити українську державність, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Gazeta.ua.

“Нинішня теорія перемоги диктатора ґрунтується на здатності Росії пережити і подолати обіцяну західну безпекову допомогу Україні, а також зусилля країни мобілізувати більшу частину своєї економіки і населення для участі у воєнних діях. Путін та російське військове командування дедалі більше розглядають в якості стратегічного імперативу утримання ініціативи на всьому театрі воєнних дій”, – сказано у свіжому звіті.

Аналітики ISW переконані, що Москва блокуватиме виділення Україною особового складу і матеріальних засобів для ведення поточних оборонних операцій та зробить усе, щоб не дозволити ЗСУ накопичити особовий склад і ресурси, що зрештою призведе до програшу у війні.

“Якщо ж Сили оборони зможуть швидко звести нанівець ці здобутки та повернути ініціативу на полі бою або на всьому театрі бойових дій, повільне просування Росії вже не матиме оперативного значення. Теорія Путіна ґрунтується на твердженні, що Україна не здатна звільнити оперативно території. Західна безпекова допомога та зусилля, які дозволять Україні перехопити ініціативу, мають вирішальне значення для зміни розрахунків Путіна”, – сказано в повідомленні.

Без подальших суттєвих поразок Росії, малоймовірно, що диктатор змінить свою оцінку щодо можливості знищення України.

“Західна безпекова допомога, яка забезпечить Київ необхідним обладнанням та зброєю вчасно і на регулярній основі для проведення операцій зі звільнення значних територій окупованої України, залишається єдиним можливим шляхом послаблення намірів Путіна знищити українську державність та ідентичність, незважаючи на час і вартість”, – йдеться у звіті ISW.

Як повідомляло Інше ТВ, «Треба шукати далекобійне рішення проти російської авіації, яка атакує КАБами»:  про що ще казав Зеленський в інтерв’ю Труді Рубін (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube