Угорщина розпочинає головування в ЄС і назвала свої пріоритети – війна в Україні навіть не згадується


10:2501.07.2024

З 1 липня і до кінця поточного року Угорщина головуватиме в Європейському Союзі та займатиметься організацією роботи Ради ЄС. Країна перейняла лідерство в Румунії.

Про це повідомляє офіційний сайт Угорського головування в ЄС, передає ua.news.

Зазначається, що головним слоганом головування в ЄС уряд обрав дещо видозмінений відомий вислів: «Зробимо Європу великою знову» (Make Europe Great Again).

Напередодні міністр Угорщини у справах ЄС Янош Бока заявив, що Угорське головування буде виконувати роль «чесного брокера», розбудовуючи конструктивну роботу з усіма країнами-членами та Європейськими інституціями, з урахуванням викликів, які наразі постають перед Євросоюзом.

«Європа постає перед спільними викликами війни у нашому сусідстві, глобальної конкуренції, вразливої ситуації з безпеки, незаконної міграції, природних катаклізмів, впливу кліматичних змін та (складної) демографічної ситуації», – зазначив Бока.

Угорське головування в ЄС буде розбудовувати програму діяльності на засадах семи визначених пріоритетів:

ухвалення Нової європейської угоди про конкурентоспроможність;

посилення європейської оборонної політики;

послідовна і заснована на заслугах політика розширення;

припинення нелегальної міграції;

формування майбутнього політики згуртованості;

орієнтована на фермерів сільськогосподарська політика ЄС;

вирішення демографічних проблем.

До кінця 2024 року Угорське головування планує організувати роботу 1500 робочих груп Ради ЄС та провести 37 формальних зустрічей міністерського рівня у Брюсселі та Люксембурзі.

Крім того, Угорщина запропонує ще 230 подій, що будуть відбуватися переважно в Будапешті. Серед них – 16 неформальних зустрічей Ради ЄС та одну неформальну зустріч Європейської Ради, а також саміт Європейської політичної спільноти.

Як повідомляло Інше ТВ, Орбан представив в Європарламенті альянс «Патріотів за Європу» – з правими партіями Чехії та Австрії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube